Insta

Steam ID

PSN ID

perjantai 7. marraskuuta 2014

Steamworld Dig A Fistful of Dirt (Vita)


Tämän kuun ilmaisiin plus peleihin kyseinen peli kuului ja itse kun en oikein indie peleille hirveästi yleensä lämpene, niin tämä oli mukava yllättäjä.

Olet steampunk henkinen robotti Rusty joka tulee katsastamaan sedältään perinnöksi saatua kaivosta. Siitä se kaivaminen alkaa. Juoni käänne pelissä on, jota ei kyllä selitetä mutta niin, pelin tarina on melko höttöä. Kaiva poika kaiva vaan, routa ei lopu milloinkaan.


Peli mekaanikka on hyvin yksinkertainen, hieman metroid tyylinen. Mitä syvemmälle kaivat sitä parempaa arvometallia tulee vastaan jolla voi ostaa itselleen päivityksiä. Kuten vaikka tehokkaamman hakun joka pureutuu kiveen nopeammin etc. Välillä tulee vastaan huoneita joihin edesmennyt mainari setä on on jättänyt joitain teknisiä apuvälineitä jotka auttavat kaivos hommissa.

PowerUP
Peli ei ole mikään kovin pitkä, sekä kuten sanoin se on hyvin yksinkertainen. Mutta koukuttava. Itse pelasin parilta istumalta pelin läpi. Vähän päälle 4h meni siihen että lopputekstit alkoivat rullaamaan. 
Itse en pidä minecraft tai terraria peleistä, lähinnä siksi että niissä ei ole alkua eikä loppua. Myöskin ihan liikaa näpertelyä minun makuuni.


Tässä sitä oli sopivasti. Pelissä on alku ja loppu. Itse tarvitsee vain louhia jalometalleja, tuoda ne ylös kaupunkiin myytäväksi ja ostaa sillä sitten päivityksiä kauppialta. Yksinkertaista ja nopeaa. Just sopiva peli käsikäyttöiselle konsolille. Tämän siis saa kyllä PC:lle ja jos en väärin muista niin kummallekkin konsolille PS3 ja PS4. Tais olla myös Wiille...ehkä 3DS:lle. Mutta niin. Itse pidän tämän tyyppisiä pelejä nimenomaan käsikonsoli peleinä, ovat kevyitä, helppoja ja nopeita pelattavia. 

Pelille annan 8/10

Sen verran hyvin oli kontrollit tehty eikä itselläni tullut ainakaan turhautumista vastaan. Peli kärsii siis monotonisuudesta, mutta itsekkin tosiaan muutaman kerran pelasin jotain tunnin putkia ja pelin sain läpi, niin ei tämä kerennyt tuntua puurtamiselta kuitenkaan.
Uudelleen peluu arvoa ei ainakaan omalla kohdallani pelissä juurikaan ole. En jaksanut kaikkia salaisuuksia hakea enkä päivittää kaikkia varusteita maximi tasolle. 

Hyvä peli kuitenkin, suosittelen PS+ jäseniä kuitenkin kokeilemaan peliä kun nyt kerta ilmaiseksi sen saa :D

Hyvää

+ Kontrollit
+ Pelattavuus
+ Taidetyyli
+ Koukuttavuus
+ Mukavaa ajanvietettä

Huonoa

- Ei uudelleen peluu arvoa (ainakaan itsellä)
- Itseään toistava


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti