Insta

Steam ID

PSN ID

maanantai 5. tammikuuta 2015

Deadly Premonition Director´s Cut PS3


Sain mentyä tämän läpi, vihdoin ja viimein. Oli se sen arvoista, hyvä juoni, mielenkiintoiset hahmot ja...no okei, kontrollit ei parhaasta päästä eikä äänenlaatu/tehosteet olleet myöskään ihan kohdillaan. 

York omassa persoonassaan
Olet FBI agentti Francis York Morgan joka on seurannut rikospaikoilta löytyneitä johtolankoja erääseen pieneen kaupunkiin, jossa on juuri tapahtunut hyvin samankaltainen murha kuin aiemmat. Päähenkilö on kevyesti sanottunu omanlaisensa, puhuu mielikuvitus kaverilleen Zachille, polttaa ketjussa tupakkaa, ennustaa aamu kahvistaan ja tykkää esitellä virkamerkkiään kaikille mahdollisille ihmisille. Kun hahmoon tarina pelin edetessä avautuu niin paljastuu montakin jännää juttua.

Pelissä on yliluonnollinen meininki
Peli on siis avoimenmaailman kauhu/seikkailu peli, on tietysti tavoitteita joita pitää päivän aikana tehdä. Esimerkiksi pitäisi jotain tiettyä paikallista asukasta kuulustella klo 15-18 välillä. No ennen takaraja aikaa voi tehdä mitä huvittaa. Käydä kuulustelemassa/jututtamassa muita ihmisiä, tehdä useita eri sivutehtäviä joita pelissä on 50 kappaletta, käydä kalassa tai jos ei malta odottaa niin poltella tupakkaa joka siirtää kelloa eteenpäin. Niin ja autolla saa ajaa pelissä aika paljon, eikä kontrollit aluksi ainakaan tunnu ajamisessa yhtään hyvältä. Sekä pelin graafinen ilmekkin on kulmikas, joten liikkuminen on myös. Sekä peli on kolmannesta persoonasta kuvattu. Olikohan vielä muuta mainitsemisen arvoista? No tietysti asukkaat.

Jokainen vastaantulija on hyvin omalaatuinen henkilö. Tietysti on näitä "ei kukaan" hahmojakin, mutta varsinkin selkeästi erottuvia hahmoja on paljon ja kuka tahansa voi olla murhaaja! Peli osaa myös heittää pelaajan väärille jäljille, vaikkakin juoni siis menee putkessa, et voi samantien napata tekijää (jos siis olet vaikka läpipeluu ohjeet lukenut) vaan pitää mennä juonen mukaan. Päivä kerrallaan ja tapahtuma kerrallaan on edettävä. Pitää myös muistaa syödä sekä napsia jotain piristäviä aineita, kuten kahvia että agenttimme jaksaa päivän seurata tätä sadetakki murhaajaa. Pelissä on myös omat vinkeytensä, kuten jos et välillä vaihda pukua, aja partaa tai poltat liikaa tupakkaa. York alkaa haista ja tämä näkyy palkkanauhassa. Samoin jos kolaroit/hajotat autoja niin myös näkyy tilinauhassa. York kun saa rahaa päivittäin, hieman sen mukaan mitä tekee. Rahalla ei kyllä hirveästi pelissä tee, itse ostelin lähinnä "parempia" autoja. 

Niin, aika kattavasti tuossa jo pelistä selitin kaikenlaista. Joten teenpäs vain tämän hyvää ja huonoa listauksen alle.

Eräs kaupungin oudommasta päästä olevia hahmoja. Rullatuolissa oleva, kaasunaamaria pitävä herrasmies ja hänen runomitassa puhuva hovimestarinsa/avustaja
Hyvää

+Juoni
+Hahmot
+Tekemistä riittää

Huonoa

-Aluksi kankeat kontrollit (ne ovat sitä koko pelin ajan mutta niihin tottuu)
- Ajaminen on erittäin kankeaa ja ankeaa
- Kartta saisi olla selkeämpi sillä itseäni ärsytti jatkuva "mihinkäs mun piti mennä". Paina start pari kertaa ohjain sauvaa vääntää oikealle että tulee kartta ja sitten miettiä ajoreitti tarkkaan..liian tosielämä meininki minulle
- Välillä tapahtuvat bugit, tätä peliä on kyllä urakalla korjattu joten mitään pelin kaatavaa bugia ei tullut vastaan. 

Loppuarvosanaksi annan 6½/10 

Kankeat kontrollit syövät peliä aika pahasti. Joitakin ihmisiä pelin juoni, hahmot sekä ääninäyttely ja animaatiot varmasti ärsyttävät niin pahasti etteivät yksinkertaisesti jaksa pelata peliä puolta tuntia pitempään. Itse kun sain sen kynnyksen rikki ja aloin pelata peliä nyrpistelemättä. Löytyi syy miksi pelillä on kulttimaine. Itsekkin pidin pelistä paljon! Mutta kuten jo sanoin, bugit, kontrollit ja niinpäinpois syövät pelinautintoa pahasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti