Insta

Steam ID

PSN ID

maanantai 5. tammikuuta 2015

GoPro Hero3 Black Edition

Pahoittelen äänenlaatua sekä muistakaa laittaa fullHD päälle. Kuvan pitäisi näkyä 60fps tuubissakin.

Tälläsen pienen äksönjäksön (actionjackson)* kameran sain veljeltä lainaan. Kun haluan DFC seuralle muutamat opastus videot tehdä, niin on hieman helpompaa tälläisellä niitä tehdä kuin järjestelmäkameralla. Tai siis, pystyy näyttämään esim. lukko tekniikoita aivan erilailla, mitä sivusta kuvattaessa.

Laite on todellakin pieni ja "helppo" käyttöinen. 3 nappia eli virtanappi, valikko nappi ja WiFi päälle ja pois nappi. Löytyy 1080p ja 60fps videokuvaus (suurin tarkkuus), ajastettu kuvanotto, sarjakuvaus sekä normaali kuvien ottaminenkin 12megapixelin tarkkuudella (mitä sekään nyt kertoo edes loppusissaan mistään). Varustelustahan tässä on tosin kyse. Mukana on boomi mikki (erikseen ostettu) joka tuohon otsapanta (erikseen sekin ostettu) värkkiin tulee. Ei tällä hetkellä patteria tosin siihen ole joten eipä sitten käytetä. Myöskin on onnistunut veli sen jo hajottamaan (pannan siis) joten teippi patenttia näkyy olevan. Eli itse laite kestää kyllä suojakuoressaan vaikka mitä (tämän takiahan se formula kuski vaipui koomaan kun kypärä hajosi, kamera ei) mutta nämä lisävarusteet ei vissiin olekkaan niin kestäviä mitä itse laite.

Otsapannan käyttö on hieman hankalaa. Ainakin näin vasta-alkajalle. En meinaa millään saada järkevään asentoon kameraa. Joko se on liian ylhäällä tai osoittaa liian ala kulmaan. No pitää säädellä niin sen saa. Ei voi tosin tietää kuin kokeilemalla milloin on hyvä kulma, laitteessahan ei ole näyttöä mistä näkisi reaaliajassa millaista kuvaa se ottaa.  Verrattuna vaikka nykyaikaiseen järjestelmä kameraan, joissa itsessään on näytöt. Ainoastaan älypuhelimeen ladattavalla GoPro ohjelmalla on mahdollista "peilata" itseään. Eli WiFin välityksellä kameran näkymät näkyvät puhelimessa, pienellä viiveellä. Ainoastaan siis älypuhelimen omaavat ihmiset voivat katsoa/tarkistaa etukäteen mitä kuvaavat ja onko kamera oikein aseteltu. Kaukosäädin toimii hyvin (suurimmaksi osaksi ajasta), mutta en itse pidä tuosta kiinnitys mekanismista. Pitäisi olla joku tarra juttu ehkä ennemmin kiristämistä varten. Meneehän tuo toki taskuun että ei siinä.

Laitteen oma mikki on aika huono (etenkin kun se on tuossa suojakotelossa joka on umpinainen), mutta hei, onhan tää pieni kooltaan niin pitää ymmärtää että jostain se on aina pois. Videolta sen tosissaan huomaa kuinka honottava ja tunkkainen äänenlaatu on. Syynä siis umpikotelo. Enkä jaksanut/hoksannut testata pitää kameraa kädessä ilman koteloa, että millainen se mikki olisi, varmaan vastaa älypuhelimen mikkiä. Boomi mikki mikä tässä otsahommassa on kytketty, on ihan hyvä laatuinen. Tosin en itse sitä pääse testaamaan koska ei patteria (olen siis veljen ottamia videoita katsonut missä on tuo mikki käytössä niin tiedän sen hyvä laatuiseksi) ja väärä kotelo tuolla kameralla ettei tuota johtoa siihen edes kiinni saisi.

Onko tää ny hintansa arvoinen värkki? Paikasta riippuen mistä ostaa niin tää malli on 340-400€ että aika tyyris. Perus käyttäjä pärjää varmasti näillä halvemmillakin vehkeillä joita 60-120€ saa. Onhan se tosin hienoo jos on jokin extreme sport man/woman niin tuo 60fps on erittäin hieno juttu. Halvemmissa malleissa tuota ominaisuutta ei tahdo olla. Itse siis ainakin erotan selkeästi (nyt kun youtube OIKEASTI näyttää 60 framen videot) erot 30 vs 60 videoissa. Paljon sulavampia liikkeet.
Mutta sanoisin näin, jos oman ostaisin, ostaisin halpis vehkeen. Tätä nyt saan lainaan silloin tällöin niin ei ole ongelma. 7/10 Arvosana.

Minuun osoitettiin taskulampulla että saatiin kirkas kuva :D
Ilman lisävaloa otettu käsikopelolla
Liikkuva kohde, sattui pysähtymään juuri sopivasti
Nyt liikahti
Halusi Perkele tutkia kameraa tarkemmin, tulos on suttuinen
Hämärä valaistus ja pieni liike, suttunen ripuli kuva
Hämärä kuva, kohde ei liiku. Kuin kännykkä kameralla otettu
Liikkeessä napsaistu kuva.
Hidas kävelyvauhti (hiipiminen) ei niin suttuinen kuva
Hieman nopeampi heilahdus ja tässä on tulos
Sain sitten sen puhelimen apin toimimaan, eli kaikki kuvat mitä näitte, on otettu "kaukolaukaisulla" kihlattuni heiluessa kameran kanssa pitkin kämppää. Itse en vaihtanut paikkaa tuosta sohvan nurkasta kuvien oton aikana. Eli ainakin 7metrin säteellä toimii tuo WiFi yhteys puhelimesta kameraan pätkimättä.


* selvennys eli sellanen toiminta hommeli pommeli :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti