Insta

Steam ID

PSN ID

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Silent Hill 3 HD PS3


Huhhuh, ei siinä läpipeluussa lopen kauaa mennyt, vähä reilu 4h mutta kun se aloittaminen oli vaikeinta! Liikaa pelejä mitä pelata.

Peli alkaa ostoskeskuksesta, jossa päähenkilö Heather ottaa pienet torkut ja näkee hirvittäviä painajaisia. Onneksi ne ovat vain painajaisia, vai ovatko? 

Tästä se Silent Hill 3 käynnistyy. (spoiler free koitan olla)

Hieman on tekstuurit muuttuneet PS2 ajoista :D
Edelleen mennään tuttuun ja turvalliseen Silent Hill pelien sopivaan tahtiin, hirveänä ei selitetä mitään tapahtumia...tai no kyllä tässä 3:ssa osassa selitettiin ainakin jonkin verran. Tarkoitan siis lähinnä sillä tutulla ja turvallisella sitä, että tämä oli viimeinen hyvä Silent Hill peli. 4 osa alkoi uudistaa sarjaa menemällä spinoff peliksi, samoin kuin moni muu Silent Hill peli mitä on tullut. No Origins kuului vielä tähän kanonisesti korrektiin Silent Hill teemaan. Tosin jos pelaa Silent Hill pelit sellaisena kuin ne ovat niin tuota noin...hukkasin punaisen langan. Omasta mielestäni toisiinsa liittyviä Silent Hill pelejä ovat Origins, 1&3 muut sitten ovat yksittäistapauksia. Pelisarja kuitenkin on mennyt alamäkeä 3 osan jälkeen.Noh keskitytään itse peliin, eli tunnelmaa löytyy eli siis ahdistavuutta. Ikävä kyllä 3 osassa on jonkin verran kierrätetty materiaalia 2 osasta. Lähinnä pari aluetta on siis suoraan otettu toisesta osasta. Peli ei myöskään ole niin "vapaa" mitä 1&2 osa olivat. Enimmäkseen mennään putkessa. Etsitään avainta tai jotain laitetta jolla sen avaimen saa. Mennään siis paikasta A paikkaan B josta takaisin A jotta päästään paikkaan C.


Ehkä kannattaisi paeta paikalta?
Ikävää ramppausta, mutta se on toisaalta Silent Hill peleissä ollut tietynlainen teema. Ettei itseäni pahemmin häiritse. Rasittavaa kyllä välillä.

3 osaa on myöskin mielestäni helpotettu, tosin minä pelasinkin taistelu easy tasolla ja pusslet normaalilla. Että ehkä se selittää, taistelu kun on tuttuun tapaan kankeaa, taattua Silent Hill laatua siis. Aseitakin löytyy ja pystyt liikkumaan samalla kun ammut. Tämä on ihan pätevää sillä pistooli on aika tehoton, mutta helpottaa huomattavasti kun pakittaa samalla kun ampuu. Harva vihollinen ryntää päälle. Oikeastaan kaikkein helpointa on jos vain kiertää viholliset, mutta kuten aiemmin mainitsin, tämä on mennyt putkijuoksun suuntaan. Ahtaissa tiloissa on hankala varoa/väistää joitain vastustajia. Jokin mystinen torjunta/väistö ominaisuus pelissä on, itse aina välillä vahingossa sen tein. Ilmeisesti tähtäys nappi pohjaan ja neliötä kun painaa oikeaan aikaan hahmo voi väistää vihollisen hyökkäyksen...kai.

Graafisesti peli on ihan OK minun silmissäni, onhan kuitenkin "HD" käännös kyseessä niin en löytänyt valittamista. Omaan silmääni ei ainakaan päivityksen jälkeen ole sattunut mitään mystisyyksiä, olen kuullut että ennen päivitystä näissä HD versioissa sumu/usva ei näkynyt ollenkaan ja näkyvyys oli erittäin hyvä Silent Hillissä. Eli söi pelin ideaa. Hahmojen tekstuurit ovat kenties hivenen suttuisia, mutta tämähän ei ollut täysin uudelleen tehty pikseli pikseliltä käännös, vaan pitemminkin pieni parannus joka näkyy ja tuntuu kun pelataan isolta laajakuva TV:n kuvaruudulta. 

Äänimailma on tuttua Silent Hilliä myöskin, samoin vihut. Sekä ne muutamat harvat hullut ihmiset joita juoni eteesi nakkelee. 

Öllinkäisiä
Peli ei todellakaan ole mikään pitkä, kenties yksi nopeiten läpi mentäviä Silent Hill pelejä. Itse en siis ole vuosiin tätä pelannut, aikoinaan olen mennyt sen alkuperäisen SH3 läpi PS2 aikakaudella, joten ainakin 10v oli aikaa viime pelikerrasta, joten ehkä se on osasyy miksi näinkin pian sain peli läpi mentyä.

Lyhyestä virsi kaunis (LOL) Arvosana 7/10  kuten aiemmassakin osassa pelin mekaniikat heikentävät kokemusta, tässä oli tosin joitakin asioita tehty paremmin mitä SH2 oli, kuten hiotummat kontrollit, nyt en itse löytänyt niistä niinkään valittamista. Olihan näillä peleillä ikäeroa kuitenkin parisen vuotta SH 2 tuli 2001 tämä taasen 2003. Pelissä on myös vähemmän erilaisia loppuja mitä Silent Hill 2:ssa mikä on toisaalta hyvä toisaalta huono. Ei ainakaan tarvitse sitä 7 eri läpipeluu kertaa että saa kaikki loput nähtäväksi :D 

Hyvää
+Tunnelma
+Hahmot
+Vanha tuttu
+Äänimaailma

Huonoa
-Kankeus
-Hahmojen ääninäyttely oli uusinta versiossa vähän niin ja näin
-Lyhyys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti