Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Ductales Remastered PS3


Nostalgia fiilis, höystettynä ysäri ongelmilla ja parannetuilla äänitehosteilla sekä graafisella ulkonäöllä. mitä jäi käteen?

Elikkäs kyseessähän on wanha Nintendo peli joka on vain uusiksi tehty muillekkin konsoleille...joiltain osin. Löytyy ääninäyttely alkuperäisillä ääninäyttelijöillä. TV sarjan ääninäyttelijöillä siis. Alkuperäiset musiikit, remixattuina nykyaikaan, alkuperäiset kentät jotka nykyaikaistettu visuaalisesti...sekä aivan varmasti joitain kohtia kentissä oli hieman muutettu.

Hieman on hahmot muuttuneet :D
Lyhyestä virsi kaunis kuten sanotaan. Peli iskee edelleen kuten se vanhakin, vaikeustaso on pysynyt samana, tämä kun oli Capcomin "helpompia" tasohyppely pelejä niin periaatteessa kuka tahansa pääsee pelin läpi. Se on vain sitä, "try, try again" - metodilla toimivaa ajanvietettä. Jotkut kohdat tuntuvat ylivoimaisilta kun niitä pelaa ensimmäisiä kertoja, kun opettelee ulkoa esimerkiksi jonkin pomon liikkeet niin hommat helpottuu huomattavasti. Sama on kenttäsuunnittelussa, hypyn ajoittaminen oikein on tärkeää. Kuolin kyllä monesti siitä samasta syystä kuin alkuperäisessäkin, eli välillä tuntuu että oman hahmon hitbox on hitusen suurempi mitä hahmo itse, tai taustalla näkyvien piikkien pistävyys on kauempana mitä itse piikit. Sekä pleikkarin ohjaimen digitaalinen ohjain tuntuu huonommalta mitä 8-bit Nintendon kapula aikoinaan, välillä tuli ohjaus virheitä. 

Musiikillisesti varsinkin herää nostalginen tunnelmointi, tosin itsestäni tuntuu että ne alkuperäiset ääniraidat olivat hitusen parempia kuin nämä uudistetut. Tosin se voi olla nostalgian syytä. Pelissä kerätään rahaa ja vaikeustason mukaankin saa aina hieman lisää rahaa kun kentän selvittää. Nyt ne kerätyt timantit eivät toimi pelkästään pisteiden laskussa vaan niillä voi ostaa musiikki raidat, kuvia ja muuta sellaista turhaa ylimääräistä. Tämä ei ole pakollista mutta ainakin musiikki raidat on hauska kuunnella miten uusi ja vanha versio eroavat toisistaan. Arvosana 8/10 nyt kun vielä PS+ jäsenille ilmainen niin ottakaa ihmeessä kovolle talteen!!

Hyvää

+ Musiikit
+ Graafinen ilme
+ Alkuperäinen ääninäyttely
+ Kenttä suunnittelu
+ Hahmot 

Huonoa

- Hitbox
- 90' ongelmat
- Alkuperäinen ääninäyttely
- Kontrollit


Ps. Itse toivon että näitä vanhoja remasteroituja Capcom klassikoita tulisi multiplatform peleinä enemmänkin.

Pps. Emännän huomio pelaamisestani: Pitkästä aikaa peli, joka aiheuttaa suunnatonta turhautumista ja agressioita kun pomppaa väärään kohtaan, kuolee tai yksinkertaisesti suomeksi sanottuna kenttä menee vituiksi. :D 

2 kommenttia:

  1. Itekkin tykkäsin tästä kovasti ainakin mitä PC-versiota pelasin. Noiden "extrojen" kerääminen tuo hieman lisää arvoa uudelleenpelaamiselle ja pidin erityisesti siitä, että pelille oli laitettu edes hieman lisää pituutta uusilla osuuksilla (se alkuperäinenkun oli niin turkasen lyhyt) ja peliin oli muutenkin tuotu enemmän tarinaa, että miksi ihmeessä ne nyt siellä kuussa ovat jne.

    Noista uudelleenlämmittelyistä pidin myös erityisesti siitä Sega Megadriven Castle of Illusionista. Sekin peli oli todella helppo ja lyhyehkö, mutta peliin oli tuotu kuitenkin monia kivoja uudistuksia. (http://mikkoakinkiinnostaa.blogspot.fi/2013/11/pelattu-castle-of-illusion.html)

    VastaaPoista
  2. Omasta mielestäni tarina oli ehkä paremmin selitetty tässä uusio versiossa, liekkö syynä ollut aikoinaan osaamattomuus, vai sitten se ettei pelaajaa haluttu pitää aivan mielikuvituksettomana. Eli kaikki pitää kertoa :D itselläni ainakin kakarana riitti mielikuvitusta etten sen kummemmin kiinnittänyt tarinan puutteisiin huomiota. Roope on Roope, se hakee aarteet vaikka kuusta.

    Pitääpä laittaa harkintaan tuo Castle of Illusions, olen nähnyt kun joku sitä pelaa. Itse en ole siis koskaan muistaakseni pelannut tuota peliä, meidän perheessä kun on aika pitkään ollut Nintendo se ainoa oikea konsoli :D

    VastaaPoista