Insta

Steam ID

PSN ID

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Resident Evil Revelations 2 PS4


Nyt se on läpi pelattu. Jonkin aikaahan siinä meni, kun 4 episodia peliin tuli ja viikko meni aina välissä että seuraava episodi ladattavaksi tuli. Itse kun kuitenkin halusin kokonaisuuteen perustuvan arvostelun tehdä enkä episodien pohjalta. Episodit kun olivat hieman laidasta laitaan laadultaan välillä.

Omasta mielestäni tämä on erittäin hyvä uusi Ressu peli. On ammuksien vähyyttä, tunnelmaakin aina välillä ja kontrollit sentään eivät ole tankki kontrollit (vaikka niissä välillä joitain ongelmia on) itse ainakin annan jo tässä välissä ison plussan siitä, että pelissä on jaetun ruudun co-op pelimuoto. Tekoäly kun taas kerran on mitä on. Tosin tietyllä tavalla syystä. Peliinhän on nyt tulossa myös netin kautta pelattava co-op, muistaakseni samaan aikaan kun levy versio tulee ulos niin nettipeli ominaisuuksien pitäisi myös aueta. Eli tarinan ja Raid tilassa voi nyt sitten pelata kaverin kans myös netin välityksellä. 
Claire Revelations 2

Claire Redfield anime ressu leffassa

Niin elikkä aloitetaanpas tarinasta. Tämä nyt siis kuuluu Resident Evil maailman jatkumoon, ei pitäisi olla mikään "what if" -skenaario. On kulunut joitain vuosia Terragrigian ja Afrikan bio-terrori iskuista. Claire Redfield on edelleen Terra Save firmassa töissä ja firmalla on pikkujoulut (tai ei pikkujoulut mutta jotkut juhlat.). Siellä tapaamme myös Barry Burtonin rääväsuu tyttären, Moira Burtonin, joka on myös liittynyt Terra Saven joukkoon. No bileethän ei ole bileet ennenkuin siellä on ikkunat hajotettu aseistettujen henkilöiden toimesta. Claire ja Moira jäävät vangiksi ja heräävät vankilassa, jossain huitsin nevadassa oudot rannekkeet käsissään.

Pakottivat aktiivisuus rannekkeen ostamaan saatana! 
Tässä vaiheessa Ressu pelejä pelannut tietää sen että tottakai siellä ny jotain virus peräisiä öllejä on luvassa. No onhan niitä. Pelissä nähdään uuden T-Phobos viruksen aikaansaannoksia (raivopäisiä "zombeja") sekä Afrikasta tuttuja Uroboros mutantteja. Niin ja pelihän nähdään kahden eri parin näkökulmasta ja eri aikavälillä. Claire + Moira sekä Barry + Natalia (pikkutyttö joka on myös ollut vangittuna). Barry tulee siis puolisen vuotta myöhemmin tapahtuma paikalle, eli hän näkee enimmäkseen zombeja (jei aitoja zombeja) kun taas Claire tappaa afflicted "zombeja".

Huh. Olemme siis RE5 viitoittamalla tiellä, parin kanssa työskentelyä. Tällä kertaa pieni twisti tosin matkassa. Claire ja Barry ovat ainoat henkilöt jotka käyttävät ampuma-aseita, tukijoukkojen keskittyessä muihin hommiin. Moira osaa hakata tyyppejä sorkkaraudalla ja käyttää taskulamppua, jolla hän voi sokeuttaa vihollisia (helpompi tehdä lähitaistelu hyökkäyksiä) tai etsiä maastosta piilotettuja/tippuneita ammuksia ja jalokiviä. Natalia taasen "vaistoaa/näkee" missä viholliset ovat ja voi osoittaa sormella missä jonkin vihollisen heikko kohta sijaitsee (Ouroboros vihut kun ei muuten oikeen kuole) niin ja kans voi etsiä maastosta kiiltäviä kamoja kuten Moira, ainut ase mitä Natalia voi käyttää on tiili.

Yksin pelatessa voi lennosta vaihtaa hahmoa, kaksin pelatessa on paljon hauskempaa. Toinen kun tekee support hommia ja toinen huolehtii (suurimmaksi osaksi) tappamisesta. Itse siis varsinkin pidin pelistä kun kummallakin on selvä rooli/tehtävä. Kullan kans kun pelattiin niin hauskaa oli :)
Edelleen tosin peliä vaivaa se kuvasuhde hommeli, eli kuvaruutu ei mene 50/50. Jää paljon tyhjää käyttämätöntä kuvaruutu tilaa telkkariin jaetulla ruudulla kun pelaa.

Niin nyt minä pääsen graafiseen ilmeeseen. Yksinkertaisesti, vähän nätimpi paikoin mitä RE6 mutta toisaalta taasen jotkut tekstuurit ovat hyvin suttuisen näköisiä ja kasvojen animaatio on jotenkin...no ainakin Claire ei näytä Clairelta. Vihollisissa riittää yksityiskohtia (jos niitä ehtii ihastelemaan) kun voi olla avattua selkää josta ranka paistaa, jotain naamankappaleita vyöllä roikkumassa ja muitakin kidutksen jälkiä on havaittavissa. Eli graafisesti OK tasoa, ei mikään tajunnan räjäyttävän nätti, mutta ajaa asiansa.
Luulisin että villisika
Afflicted mökö.
Naksua kun ottaa niin mukana on 2 uutta asiaa, verenvuoto ja paskatöhry ruudussa. Jotkut viholliset joilla on terä-aseet voivat aiheuttaa verenvuotoa (daa) joten siihen tarvitaan puristussidettä (tourniquet) jotta HPt ei laske jatkuvasti (vastaa varmaan poisonia mikä on ennen ollut ressuissa) ja jotkut viholliset nakkoo/paskoo jotain mönjää silmiin ja sillon on oikeasti helvetin vaikea nähdä omalta ruudulta yhtään mitään. Silloin tarvitaan disinfectanttia (desinfiointi ainetta).

Kerronpas pikaisesti craftauksesta. Eli pelissä voi yhdistää tyhjiin pulloihin bensaa, räjähteitä, savupuuteria tai jotain haisevaa tököttiä. Myös herbeistä saa tehtyä lisää herbbejä kun käyttää punaisen herbin. Kankaanpala ja bensa tekee desinfiointi ainetta tai kankaanpala ja herb tekevät puristussiteen. Sen verran pelissä voi tehtailla itse esineitä.

Äänimaailma taasen on vähän jännä juttu. Yksinpelatessa tuntuu että pelissä ei taida olla 5.1 surround äänet käytössä (ainakaan omista kajareista ei mitään kuulunut takaa, välillä siis vihu pääs yllättään) tiedä sitten onko säästetty rahaa vai jokin bugi vai mikä. Kaksinpelissä taasen takakajareista kuului ääntä. Eli veikkaisin bugia. Niin ja rannekkeesta kun välillä puhetta kuuluu niin se kuuluu PS4 ohjaimen kautta, eli vähän on gimmickiä saatu mukaan, sekä se ohjaimen valo kertoo parhaiten mikä on terveytesi tila.  

Takatakatakataka
Pelattavuus. Suurimmaksi osaksi kohdillaan. QTE on hyvin minimissä, jos tottui vaikka RE6 tekemään vihollisille vastaiskuja niin sitä ei tässä pelissä nähdä. Eli jotka eivät ole QTE:stä tykänneet niin niitä ei täss pelissä ole kuin ehkä parissa kohtauksessa. Välillä on helvetin tarkkaa missä hahmon pitää seisoa, että se paina X tulee näkyviin (arkkua avatessa tai tikkaisiin menossa tai jotain vipua kääntääkseen). Väistöliikettä kannattaa opetella käyttämään. Tähtääminen ja liikkuminen onnistuu varsin hyvin, eli kontrollit eivät ainakaan omalla kohdallani aiheuttaneet tuskaa tai kärvistelyä. 

Pelistä löytyy eri aseita matkan varrella, osa on piilotettu ja osa löytyy varmasti. Myöskin aiemmasta Revelations pelistä tuttu aseiden modifikointi on mukana. Eli kun löytyy aseenosa, ei muutakuin lähimmän työpöydän luo sitä asentelemaan. Max 4 asetta voi kerralla olla mukana. Inventaario on aluksi suppea mutta jos vain malttaa kaikki laatikot avata (vain se support hahmo voi avata arkkuja) niin niistä löytyy ammustilan kasvatusta ja tavaravalikon myös. Eli jossain määrin ollaan wanhan ressun jalanjäljissä. Välillä on pakko heittää menemään jotain tarpeetonta (itse heivasin Cloth palaset aika äkkiä pois tilaa viemästä) että saa jonkin avaimen mahtumaan valikkoon tai patruunia. Niin ja Clairella ja Barrylla on kummallakin ns. omat aselajinsa Barrylla on heti alussa hyvä pistooli, rynkky ja tavaramerkki Magnuminsa matkassa. Clairella on aluksi välttävä pistooli ja matkan varrella löytyy haulikko. Pelin edetessä näkee siis kohtuu monenlaista asetta. 


Etenkin Raid pelitilassa. Joka on muuten muutenkin erittäin hyvintehty pelimuoto. Ottelut kestävät about 5min ja ne ovat nopeatempoisia. Hahmoja saa kohtalaisen paljon pelattavaksi, sekä näillä hahmoilla on eroja. Joku voi olla parempi meleessä, joku nopeampi juoksija esimerkiksi.

Taas on tullut pitkä litannia tekstiä, meinasin kyllä ensin tehdä arvostelu videon, mutta nyt en oo jaksanu. Ei jotenkin ole ollut inspistä tehdä. Joten päätin kirjoittaa pitkän pätkän. :D

Pääsemme nyt kuitenkin arvosanan pariin johon vaikuttaa SPOILER VAROITUS!!

Eli siis pidin kampanjasta suurimmaksi osaksi, oli toimintaa ja oli puzzlea välissä. Hyvin tasapainoinen setti. Se viimeinen episodi tosin kusee reisille, varsinkin Clairen ja Moiran kampanjassa. Siinä ei oikeastaan juuri muuta tehdä kuin juostaan aikaa vastaan. Antikliimaksinen "pomo" taistelu ja instakill kuolemat aiheuttavat päänvaivaa ja vitutusta. Eikä se kampanja kestä kuin hyvä jos 15min. Barrylla taasen kampanja oli hitusen rauhallisempi ja oudon pitkä. Sinänsä pidin loppupomosta ja lopun juonenkäänteestä. Mutta oliko ihan pakko jättää sellaiseen cliffhangeriin?! Joko on tulossa DLC lisäriä (mukana muuten tuli 2 jos on ostanut kausipassin...tai sitten kuului siihen kun menee pelin läpi, en ole varma) tai seuraava ressu peli on jo suunnitteilla. 

Hahmojen kanssa minulla oli välillä ongelmia, siis siten että kun on tullut kuitenkin kaikki ressut pelattua niin Claire ei tuntunut Clairelta, Moira oli ärsyttävä kiroileva teini ja Natalian ääninäyttely välillä vähän kusi (ei tuo kuulosta itkulta minusta) MUTTA suurimmaksi osaksi minä iloisesti yllätyin tästä pelistä. En odottanut mitään ihmeitä RE6 ja Revelationsin jälkeen. Hintaa siis tuli 25€ koko kaudelle joten hinta ei ollut yhtään paha siihen nähden mitä se pitää sisällään. 

Arvosana 7½/10 

Hyvää

+Wanhan ajan meininki
+ Tunnelma
+ Viholliset
+ Uudelleen peluuarvo
+ Kontrollit
+ Kaverin kans voi pelata
+ Raid pelimuoto
+ Loogiset puzzlet

 Huonoa

- Hahmot
- Viimeinen episodi
- Muutamat äkkikuolema kohdat
- Graafinen ilme ei paras mahdollinen
- Ei 5.1 oikeesti?

Jill, get back in the kitchen and make me a sandwich

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti