Insta

Steam ID

PSN ID

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Roottasinpa puhelimeni.
Herjasi malwarea

Niin, pitkään olen harkinnut ja joskus koittanutkin Android puhelimeni rootata. Mitäkö se roottaus on? No käyttämättä wikipediaa, se on vähä sama kuin olisit windows koneella järjestelmänvalvoja. Eli sinulla on oikeudet poistaa, asentaa ja estää eri ohjelmia, siis koskee myös näitä puhelimeen jo valmiiksi asennettuja. Nämä tekevät varsinkin jotkut vanhemmat puhelimet kankeiksi ja hitaiksi käyttää, kun suurinosa näistä valmiiksi asennetuista ohjelmista tahtoo olla sellaisia ettet sinä niitä koskaan edes käytä. Mahdollisesti ovat sen pari ensimmäistä kuukautta ilmaisia ja sen koe-ajan jälkeen sinun pitäisi ostaa lisenssi. Eli haistapaskan ohjelmia jotka sitten jäävät kummittelemaan puhelimeen, vievät tilaa ja kuitenkin osa näistä jää sitä käyttömuistia syömään taustalle vaikket sinä niitä itse käynnistä edes. Eli roottauksella sinä saat puhelimeesi täydet käyttöoikeudet. 

Ei toiminut

Tässä on kyllä myös muutama asia jotka pitää ottaa huomioon, kun roottaat puhelimesi ja hommat voi kusta, takuu EI korvaa itse tehtyjä modauksia. Eli ei kannata riskeerata jos on takuuta jäljellä puhelimessa, tai siinäkään tapauksessa että sinä itse et tiedä tarkkaan mitä olet tekemässä. Yleensä kun puhelin menee "tiileksi" (bricked phone) niin olet mennyt poistamaan jotain käyttöjärjestelmään liittyvää, vähän sama kuin menisit poistamaan system32 kansion windows koneilla :D (en tiedä onko tämä enää mahdollista mutta ainakin windows XP aikoihin näin pystyi tekemään) Niin ja siis kun puhelin menee tiileksi niin se tarkoittaa just sitä, sillä voi sitten nakata vaikka ikkunaa tai sitä vesilintua mutta muuhun siitä ei oikein enää ole. On tietysti mahdollista saada puhelin korjattua tästä tilasta, ettei täysin peruuttamatonta vahinkoa ole tehty, mutta nekin pelastus hommat on sitte sellaisia että pitää tietää mitä tekee. 

Itse kuulun niihin ihmisiin että osaan minä nyt omaa PuuCeetä räplätä, wintoosat asennella kokonaan uusiksi ja korjata ymp. Puhelimiin en ole koskenut, koska kun niitä tee se itse ohjeita olen lukenut niin on mennyt pupu pöksyyn. Puhutaan flashauksesta, firmiksistä oikeista työkaluista (joistain ajureista ja ohjelmista siis) niin on ollut vähä sellanen, "vitut" fiilis. Onneksi tähänkin on tullut muutosta ihan lähiaikoina. Eli löytyy näitä oneclickroot ohjelmia jo useampia. Aikonaan yhtä näistä koitin puhelimeeni, mutta puhelimeni Android versio ei ollut yhteensopiva. No ei siinä mitään vahinkoa siis tapahtunut, ohjelma vain ilmoittaa rooting couldn´t be done tai jotain sinnepäin. Nyt pitkän ajan jälkeen, kun facebook on alkanut hidastamaan puhelintani (kiitos paskan optimoinnin) päätin että jotain on tehtävä.

Puhui kiinaa (itse ohjelma)

No etsin sitten eri oneclickroot ohjelmia netistä. 8 erilaista muistaakseni löysin. Noh, näistä kolme oli näitä "maksa niin sitte tää toimii" eli poistoon meni (mainostetaan ilmaisina hehheh). Seuraavat 3 oli täynnä jotain ad-aware/malware paskaa, ainakin omien virustorjunta ohjelmien mukaan. No, yhdessä näistä lukikin sitten vain pelkkää kiinaa muutenkin että... No onneksi yksi ohjelma toimi ilman mitään häslinkiä (Kingo Root toimi itselläni), ei tarvinnut lisenssi maksuja eikä tullut virus ym. ilmoituksia ohjelman käynnistyessä. Puhelimesta ohjeen mukaan muutama asetukset muuttaa, piuhalla kiinni PChen ja *klik* paina sitä nappulaa. Jotain tekstiä vilisi ruudussa ja jonkin ajan kuluttua puhelin uudelleen käynnisti itsensä. Ohjelma ilmoitti että puhelin on rootattu, ja sieltä se superuser ohjelma pitäisi nyt löytyä. No löytyhän se, heti lähti sellanen paskanpoisto ohjelma puhelimeen lataukseen ja sillä sitten poistelin kaikkea turhaa puhelimesta.
Tää toimi itsellä. 
Halusi maksua
Muistutti kovasti sitä toimivaa ohjelmaa (omalla kohdalla en saanu toimimaan)


Akun käyttöikä parani huomattavasti (no puhelin on 2v aikalailla vanha muutenkin että akku on kärsinyt muutenkin) puhelin on toiminut nopeammin ja öö.. no siinä ne tärkeimmät oikeastaan. Eli akun kesto ja puhelimen käytettävyys paranivat kun sen roottasi ja poisteli sisäänrakennettuja paska ohjelmia. 

Voin siis sanoa että ainakin sellaiset ihmiset joilla on vanhempi android puhelin joka on alkanut hieman kankeasti kulkemaan, ennenkuin menette kaupasta taas uutta kallista puhelinta ostamaan niin rootatkaa se, poistelkaa ohjeiden mukaan turhia bloatwareksi kutsuttuja ohjelmia niin vanhempikin älytönpuhelin saa käyttöikää vielä lisää. 


Ai niin, en siis erikseen hae tällä postauksella mitään mainontaa enkä saa mitään rahaa mistään tai muutakaan. Kuvat on joidenkin muiden ruutukaappauksia ym. jotka ny googlesta löytyi hakusanalla oneclickroot. Halusinpa vain tuoda normi pulliaisille tietoa että ei se roottaaminen nykyään enää ole mitään raketti tiedettä. Tehty todella helpoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti