Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Kannettava peli PC: ASUS ROG GL552VW (tästä on monta eri versiota, speksit kertoo tarkimmin mikä tää on)


Aikaahan tässä on vierähtänyt tovi kun tällänen "kunnon" peli PC kihlatulle tuli hankittua. Oisko 3-4kk ostosta? Ei oikein vanhalla koneella uusimmat pelit jaksaneet pyöriä. Hintaahan tälle tuli ~1300€ joten kyllä sillä summalla luulisi laatua saavan, mutta saatinko?

Koneessa on Nvidia GTX 960/2GB GPU peleille ja raskaammille graafisille ohjelmille sekä Intel core i-7 6700HQ prossu jossa on myös siis työpöytä käyttöön oma erillinen intel HD 530 GPU. Näyttö on kiitettävän suuri 15,6 tuuman Full HD näyttö. Muistia löytyy 8Gb DDR3 ja lisää saa halutessaan, käyttiksenä Win 10 Pro. Web kamera sekä USB 3.0 liittimiä kaksin kappalein, yksi 2.0 löytyy ja "laadukas" äänentoisto. No onhan se parempi kuin vanhassa mutta kuulokkeet ovat PuuCee pelaajien ainoa oikea valinta. Kovalevyjä kaksi kappaletta, käyttis SSD kovolla jonka koko on 120GB, peleille ja muulle mukavalle sitten 1TB kokonen wanhan ajan 7200rpm kovo.

Hyvinkin erilaisia pelejä on tällä nyt pelattu ja voin sanoa ettei siitä tehot ainakaan tässä välissä lopu kesken. Näytönohjain kun on jossain määrin jopa tehokkaampi kuin omassa työpöytä koneessani, sekä prossu jaksaa hitusen paremmin vääntää. Lämpöongelmia ei ole ollut, näytössä on jonkin sortin eyecare, eli säätää värit ja valoisuuden siten ettei näyttö ole liian kirkas muttei sameakaan. Se on oikeesti luksusta kun pelaa vähän hämärämmässä. Myös näppiksen taustavalo on miellyttävä, ei mikään liian kirkas mutta ei niin himmeäkään ettei siitä mitään hyötyä olisi.


Pelikäytössä siis moni peli jota pelaamme/hän pelaa pyörii sujuvalla 60framen vauhdilla. Tietysti kaikkein vaativimmimista peleistä pitää jättää joitain silmäkarkkeja pienemmälle mutta kullalle tärkein on nykimätön ja sulava liike pelatessa. Itse pystyn pelaamaan nykivääkin peliä jos nätille näyttää (enkä siis itse huomaa aina nykimisiä) mutta pointtini siis siinä että vielä ei ole tullut sellaista peliä vastaan mistä pitäisi suorilta pistää kaikki asetukset minimiin että peli pyörisi. Testattu esim. Diablo 3, Titan Quest, Dying Light, Sniper Elite V3, Wolf Among Us, Borderlands 2 ym. Kaikki pyörii hyvin ja nykimättä sekä silmäkarkit saa olla päällä. Ei ole Nvidian Optimus teknologia tällä kertaa temppuillut kertaakaan, aikaisemmassa koneessa oli joidenkin pelien kanssa yhtä säätämistä että sai paremman GPU:n käyttöön peleihin.  

Voin siis sanoa tähän hätään että kone pelittää edelleen, näyttö on riittävän suuri, videoiden editointi onnistuu jouhevammin suuremman muistin ja paremman prossun ansiosta, pelien kanssa ei tartte pelätä ettei peli edes käynnisty ja pystyy multitaskingia harrastamaan tällä koneella. Muutos entiseen koneeseen oli valtava, eroa kuin yöllä ja päivällä. Hyvä kone mutta hintakin oli hyvä, periaatteessa pöytäkoneen kun hommaa niin sitä kun päivittelee niin yksittäisiä osia vaihtamalla saa taas uuden ja nykyaikaisen koneen. Kannettavan kanssa pitää vaihtaa koko vehje. Toivotaan että tämäkin palvelee yhtä kauan kuin edeltäjänsä, eli sellaiset about 5v ainakin. Edelleen se vanhakin kone jotakuta maailmalla palvelee, mutta ei niinkään pelikoneena luulen. Voin tosin suositella tätä konetta pidemmän kokeilun jälkeen hyväksi koneeksi kenelle tahansa joka haluaa päästä uusimpia pelejä pelaamaan ja rahaa löytyy riittävästi. Tietenkin enemmänkin voi tuhlata mutta sanoisin että tämä on hintaluokassaan erittäin hyvä hinta/laatu suhteeltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti