Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Logitech G502 Proteus Spectrum


Nyt sitte ostaa päräytin pelihiiren kun sattui cdonilla olemaan jonkin asteisessa tarjouksessa kyseinen kehuttu hiiri. Komee on peli ja mukava käyttää, löytyy diskovalot ja lisäpainot. Nappeja ei sentään ole miljoona hiireen ympätty, 7 kappaletta ja rullassa tietysti omansa sekä rullan lukitsija painike. Kaikki mukavasti sormien ulottuvilla. Pystyy käyttämään kynsiotteella, lepäävällä ranteella ja vaikka päällään seisten. Hiiri on sen verran suuri että pystyy siis koko kädelläkin pitämään hiirestä kiinni, itselläni oli pitkään pikku hiiriä käytössäni että tuntuu oikeastaan oudolle että koko kämmen mahtuu hiiren päälle lepäämään. Muotoilu on kyllä aivan mahtava, just käteen tehty. Ehkä hitusen liian futuristinen minun makuuni mutta hyvin pian totuin ulkonäköön kun käyttömukavuus on niin toisesta maailmasta niin saa se hiiri vähän ufolle näyttääkkin. 


Yläpuolella olevassa kuvassa näkyy siis kyseinen hiiri kun se paketistaan otettiin. Hyvin oli pakattu ja nätin näköinen langallinen hiiri. Itselläni kun ei mitään älytöntä liikehdintää hiirellä tule tehtyä niin minua ei haittaa vaikka hiiri siis onkin langallinen. Voi tosin olla että tästä johtuen joudun joitakin harvoja PC pelejä mitä TV ruudulta tulee pelattua niin käyttämään ihan PS4 ohjainta. No eipä se iso haitta ole. 


Mukana tuli siis lisäpainot joissa luki gramma määrät. Ne sai jopa hiireen aseteltua omien mieltymysten mukaan, että tarviiko painoa edessä vai takana. Itsestäni tämä tuntuu ehkä hitusen turhalta kikkailulta, pistin heti kaikki painot paikoilleen koska hiiri oli entiseen verrattuna liian keveän tuntuinen. Painot kun on paikallaan niin ihan sopivan painavalta tuntuu.


Kuten kuvassa näkyy niin Logitechin G valo palaa ja samoin reunassa näkyvä herkkyys mittari.  Oikeastaan kaikissa sateenkaaren väreissä valot käy hiiren ollessa päällä. Valot tietysti saa pois kokonaan tai palamaan vaan tietyssä värissä. Hiiren sai siis ladattua valmistajan sivuilta myös oman ohjelmistonsa. Sai valita painikkeille mitä ne tekee ja oli jopa jonkinlainen alustan kalibrointi. Kokeilin laittaa sillä kalibroinnilla kun itselläni on Steelseriesin kova muovimatto ja hyvin pelittää. Ehkä hitusen liiankin herkäksi meni, mutta toisaalta olen siihen jo niin tottunut että muut hiiret tuntuu laiskoilta tähän nähden. FPS peleissä jos tarvitsee tarkkaan tähdätä on peukalon ulottuvilla sellainen nappula jolla saa tähdättyä erittäin tarkasti, kaippa se siis lennosta tuota herkkyyttä säätää napin painalluksen ajaksi. Ihan kätevä ominaisuus mitä olen välillä käyttänyt. Tähän mennessä olen kovasti pitänyt tästä hiirestä. Miellyttävä käyttää, napit hyvillä kohdilla, herkkyyttä oman maun mukaan voi säätää ja joillekkin ihmisille joille asia on tärkeä saa makroja tehtyä. Suosittelen kyllä tätä hiirtä kenelle tahansa pelaajalle.  

2 kommenttia:

 1. Muutama vuosi sitten itselläni oli idealtaan hiukan samanlainen hiiri kuin tuo, tosin se oli Mad Catzin R.A.T. -sarjalainen. Siinäkin oli juuri tuo painohomma ja täytyi heti laittaa kaikki painot laitteen sisälle, jotta kämmenessä tuntuisi edes jokin laite olevan :D Tosin usean vuoden jälkeen se meni sitten rikki ja nyt on käytössä tuollainen Roccatin Kone Pure -sarjan laite.

  Näissä tällaisissa pelihiirissä on tosi hyvä juttu makromaailmojen ja tarkkuuden lisäksi se, että nämä kestävät melko paljon aikaakin. Ei tarvitse koko ajan olla uutta hiirtä hankkimassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen näihin Logitechin tuotteisiin tykästynyt kun ovat olleet yllättävän kestäviä, siis halppis hiiretkin tältä tuottajalta. Kihlatulla ollut sellanen parin kympin arvonen perus langaton, no ei siinä ole mitään vikaa ja se alkaa olla 3-4v vanha. Itselläni oli tosiaan Logitechin MX anywhere mutta siinä meni hiiren vasen nappi huonoksi 3v jälkeen mutta sain sen vielä takuuseen ja uusi siis tilalle samanlainen. Se nyt sitten on kihlatulla käytössä kun itselläni on kunnon pelihiiri. :D Toivon että kestää sen ~5v ainakin ennenkuin tarttee uusia.

   Poista