Insta

Steam ID

PSN ID

lauantai 31. elokuuta 2013

Dead Space 3

Dodiii, vihdoin ja viimein sain tämän läpi mentyä.
Mitä jäi käteen, mitkä ovat tuntemukset...no en minä tiiä. Koitetaanpas analysoida tilannetta.

Juoni on tuttua ja turvallista Dead Space kamaa. Joku hihhuli on sitämieltä että kaikkien ihmisten pitää muuttua nekromorfeiksi, sekun on luonnollinen evoluutio ja diibadaaba. No tietystikkään kaikki ei siitä tykkää eikä halua sellaisiksi ököiksi muuttua. Aikaisempien osien syistä ja seurauksista johtuen, Iisakki on sanonut "VITUT" kaikelle markkereihin liittyvälle ja vetäytynyt piiloon hautomaan mielisairauttaan. Mutta hänen 2 osassa tapaamassaan tyttelille Ellielle tämä syrjään vetäytyminen ei ole sopinut kuvaan ja hän sitten onkin yksin lähtenyt tuhoamaan markkereita. No tietysti Iisakki otetaan kuvioihin "hieman" väkisin takaisin ja paikan josta kaikki paska on saanut alkunsa etsintä alkaa.

Dodii siinä siis juoni pähkinän kuoressa. Itselleni ei mitään yllättävää oikeastaan tullut missään vaiheessa. Tuntuu että juoni on ikäänkuin ympätty peliin väkisin että olisi jokin syy jatkaa paikalta A paikkaan B mököjen lahtaamista siinä sivussa unohtamatta. Sitä lahtausta muuten riittää melko paljon aikaisempiin osiin verrattuna. Suorastaan liikaa tuntuu välillä olevan sitä ampumista ja tunnelmointi on jäänyt taka-alalle.
Paikkoja on hieman enemmän tutkittavana kuin ennen. Mutta 65% pelistä, menee antarktista muistuttavan planeetan alueita tutkien ja mököjä hutkien. On avaarus osiota, avaruusaluksen sisätiloja, aakeeta laakeeta ja tehdas tiloja. Sekä yksi mystisempi paikka. Eli maisemat vaihtuvat 19 chapterin aikana ihan riittävästi, ettei turtumus ehdi iskeä.

Humm, kuten mainitsin, pelissä on siis menty siitä säikyttelystä ja tunnelmoinnista melkein kokonaan sille räiskintä linjalle. Ihmisetkin on siihen ympätty mukaan, siis fanaatikot jotka ampuvat sinua. Välillä tuntuu että meininki on Dead Space Call of Duty tyylistä enemmänkin, kuin sitä ehtaa selviytymiskauhua. Ihan viihdyttävää joo, varsinkin kaverin kanssa. Cooppina en tosin ole itse vielä kertaakaan peliä pelannut, pitäisi sitäkin kokeilla kyllä kun vain saa aikataulut soviteltua kaverin kans.

Graafinen ilme pelissä on..no aika samaa mitä aikaisemmassa osassa. Puvut ovat ehkä hieman nätimpiä lähempää tarkasteluna. Hiukset edelleen häiritsee ja kasvojen ilmeettömyys. Onhan tämä siis PS3 versio kuitenkin kyseessä, mutta en ole hirveää eroa huomannut PC version kanssa. Enkä jaksa alkaa nillittämään mistään antialiaisingista ja shaadereista sun muista. Tykkään pelata tälläisiä pelejä yleensä mieluummin konsolilla kuin PCllä. Grafiikat ei niin tärkeitä ole...ehkä.

Äänimaailma on edelleenkin onnistunutta, varsinkin kun hifisti vehkeillä kuuntelee. Paikoin tulee sitä tunnelmaa juurikin äänten takia. Saa sen oravan kuikkimaan. =D

Pelattavuus on hieman sulavampaa kuin ennen, ainakin omasta mielestäni. Peli muotojahan tästä löytyy ja ainakin klassisessa muodossa pitäisi hieman erilainen ohjattavuuden olla. Itseäni tosin ei jaksa peli niin paljoa kiinnostaa että alkaisin sitä tahkoamaan vielä 4 kertaa läpi kaikissa eri muodoissa, ei ainakaan nyt kun juuri menin peruspelin hardilla läpi. Sopivasti toi haastetta.

Tjaa jos nyt tähän loppuun vielä kiteyttäisin sen, että en siis ole kaverin kanssa päässyt pelaamaan, voi muuttaa peliä joko parempaan tai huonompaan suuntaa. Sinänsä hieno oivallus tekijöiltä, että kun pelaat yksin niin kans pelaat yksin. Kyllä sitä kaverin ohjaamaa hahmoa näkee aina joskus jossain kun yksin pelaa mutta ei se sinua auta missään. Kaverin kanssa dialogien ja vihollisten määrän pitäisi olla eri. Eli kokonaan eri kokemus kuin pelkässä yksinpelissä. Vielä enemmän tosin menee sitten räiskinnäksi, mutta sentään viihdyttävää jos on, niin mikäs siinä. Pelin loppu oli itselleni hieman pettymys, mutta ei mitään sellaista mitä en olisi itse arvannut. Puvut mitä hahmolle sai, tuntuivat lähinnä eri asuilta. Ei mitään erikois juttuja saanut pukujen myötä kuten aikaisimmissa osissa. Lähinnä siis ulkonäkö muutos vain. Aseiden modaaminen ja itse niiden luominen on toisaalta hauskaa, mutta kun on sen jonkin hyvän aseen tehnyt niin ei sitä kyllä ala jatkuvasti uutta tekemään tilalle, itse en siis ainakaan tehnyt. Koska oli kyseessä LE versio, sain mukana muutaman valmis aseen, no näillä minä koko pelin oikeastaan läpi pelasin, 90% ajasta ammuin sillä kivääri/haulikko aseella mikä DLCnä mukana tuli. Että niin, pari kertaa koitin tehdä aseen mutta tuntuivat sitten niin munattomilta siihen verrattuna että aina käytin sitten sitä.

Entäpäs loppuarvosana? No tähän hätään kehtaan antaa 7½/10 voi olla että cooppi vielä nostaa pisteitä, tai sitten ei. Pelattava, varsinkin jotka pelisarjasta pitäneet niin voin suositella. "Kauhu" on tosin väistynyt räiskinnän tieltä. Se on surullista.

Jatkakaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti