Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Prööt ja ribali kaupan päälle.

Trölölö, sellaisella asialla tällä kertaa kirjoittelen. Kun nyt sitä meikäläinenkin pääsi töihin. Suojatyöpaikka kylläkin, eikä "oikeassa" duunissa. Palkkatuella töissä, eli palkkaa saan kuten "oikeasti", mutta ei varmasti olisi otettu tuohon 4H vetämään kierrätyskeskukseen , ellei tuota palkkatukea olisi. Sehän on jotain siihen suuntaan oleva systeemi, että valtio maksaa minusta työnantajalle jonkun summan, tai ottaa siis siihen palkan maksuun osaa. Käytännössä olen ilmaista työvoimaa työnantajalle. Minulle se on sinällään ihan sama kun palkan kuitenkin saan. On se nyt muutama satanen työttömälle jolla ei ole autoa etc. niin meleko helevetinmoinen summa rahnaa.

Töistä itsessään, ihan sellaista perus myyjän työtä. Välillä kassalla otan hilut vastaan ja asiakkaita palvelen. Suurimmaksi osaksi toimenkuvaan kuuluu tavaroiden tarkastaminen ja lajitteleminen. Sinne ku meinaa tulla välillä sellaista paskaa ettei siitä kukaan haluaisi mitään maksaa. Vielä ei sentään paskaisia (nimen omaan ihmis paskaisia) vaatteita kuitenkaan ole tullut vastaan. Huvittavaa kylläkin, että luuleeko jotkut ihmiset niitä tuomiaan vaatteita niin hyvä kuntoisiksi että olettavat niistä köyhien olevan iloinen? Ei suomi sentään kehitysmaa ole..ainakaan vielä. Tai sitten ihmiset ajattelevat säästävänsä jätemaksun kun ei sitä itse vie romujaan kaatopaikalle. Ihan loogista rahan säästöä.
Takaisin aiheeseen siis, homma on melko leppoista, päivät eivät ole pitkiä 4,5h päivässä ja ihan kohtalaisella palkalla..sopimuksessa lukee 9,21e/h että ei paha.
Tällä hetkellä tuntuu ettei työpaikasta ole mitään valitettavaa. Oikeastaan vain yksi valitettava asia ilmeni tänään. Ylitöitä ei voi tehdä miten huvittaa tai käytännössä ollenkaan. En tiedä, onko siellä joskus aikaisemmin tullut jotain ongelmaa ylitöiden takia vai mikä on homman nimi. Ylitöistä ei rahaa saa, mutta ne muutetaan vapaa tunneiksi jotka muuttuvat nopeasti vapaa päiviksi. Mutta niin, sain siis tänään kuulla ettei ylitöitä voi eikä saa tehdä jos ei niistä ole sovittu. Eli vittu, minun keräämäni 1h ylitöitä meni kuin pieru saharaan. Se tuppasi vituttamaan. Vituttaa vieläkin.
Toisaalta taasen, voipahan hyvillä mielin ne hommat jättää sitten kesken kun tunnit on täynnä. Tietysti ilta vuorossa pitää se kassa laskea ja pistää pulju kiinni, mutta ei kait siinä kauaa nokka tuhise.

Tässä tosin olen sellaist miettinyt, että onkohan minusta koskaan edes oikeisiin töihin? Tarkoitan siis kokopäivä duuniin. Nytkin tuntuu ettei aika riitä mihinkään työpäivän jälkeen. Onhan tämä tietysti pitkäaikais työttömän elämään suurikin muutos, kun pitää ollakkin jossain menossa joka päivä, muualla kuin kotona tai kaverilla etc. Eiköhän se tästä iloksi muutu, kun elimistö tottuu vuorotyöhön ja aikaisiin nukkumaan meno aikoihin. Mukavaa rahan tuloa ja helppoa hommaa. Voi nyt ostella kullan kanssa kaikkea kivaa ja pakollista. Saa sitten säästöönkin taas laitettua kunnolla rahaa.

"Kiireisen" aikatauluni vuoksi, sekä paskan nettiyhteyden vittuilun ja pätkyilyn takia, voi olla että en näinkään useasti tänne sitten hetkeen kirjoittele. Muutenkin tuota pelattavaakin on kyllä kertynyt kun Dead Space 3 edelleen läpi menemättä ja 3DS:lle tulossa Dream Team Bros. Vasta ostin kun halvalla sai myös Mario Kart 7 3DS:lle. Siinä ainakin mukava ajantappo peli. Voisi siis niistäkin arvostelua kirjoittaa kun vain pelaamaan ehtii ja ajatuksensa tänne blogiin kirjoittaa. Mutta nyt perseen pesuun ja ilta palaa nassuun, että jaksaa taas huomenna pakertaa kapitalistisen ikeen alla. Kapitalistiseen ajatusmaailmaan sopivaa musiikkia loppuun ala tuubi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti