Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Haluan mainostaa kamppailulaji seuraa DFC Oulainen

Nonni, nytpä on D.F.C:n saunailta pidetty. Sovittu johtoportaan kanssa asioita sun muita päätöksiä, senpä seuraksena olen tällä hetkellä ainakin PR vastaava. Että pitää täälläkin nyt mainostaa jos joku kamppailulajeista kiinnostunut sattuisi lukemaan. Syyskuussa alkaa harjoitukset pyörimään, näillä näkymin 2x viikossa. Omasta mielestäni erittäin monipuolinen "ohjelma" meillä luvassa. Nimestäkin siis voi päätellä jo jotain, kun on Dirty Fight Club seuran nimi. Krav Magaa, Kali Escrimaa, lukkoja judosta vissii ja Wing Tsunia, mattopainia etc . Voisi sanoa että hieman Bruce Leetä matkittu ja koitettu saada oikeassa tilanteessa toimivaa itsepuollustusta kasaan. Ei mitään vyö kokeita tai mitään muutakaan rahastusta.

En väitä että meidän seurassa kun treenaa sinusta tulee ultimate killing machine jolle ei kannata vittuilla. Sitä me emme seuran toiminnalla hae. Vaan nimenomaan sitä itsepuollustusta ja siihen tarkoitukseen "sopivaa" meininkiä. Itselleni ainakin on tullut hieman toisenlainen näkökanta asioihin kun on enemmän treenannut. Ei sitä itse halua kukkoilla ja piekseä porukkaa siksi kun naama ei miellytä ja olisin muita parempi. Ei, mieluummin pyrin välttämään entistä enemmän tilanteita missä voisi joutua henkeään varjelemaan. Ei siis kannata nistien kanssa hengata, eikä lainailla rahoja tuntemattomilta tai edes tutuilta. Eikä baareihin mennä tai alkaa suutaan soittamaan tuntemattomien kanssa etc.

Mitäkö meille opetetaan? No krav maga tosiaan on se perus pystyottelun perusta. Eli aina kun vain mahdollista potkitaan haaruksiin niin lujaa kuin lähtee, työnnetään sormet silmiin, kynsitään, nakataan kivellä päähän etc. Seuran nimihän tulee siis likaisesta tappelusta. Mutta tilanne, jossa henki on oikeasti uhattuna eikä hyökkääjä kenties ole yksin eikä aseeton on kaikki mahdolliset keinot käytettävä. Paras tilanne on, ettei hengenlähtö lähellä tilanteeseen edes toivottavasti koskaan joutuisi. Jos näin on, seuraava etappi on karkuun juoksu, pakeneminen paikalta. Miksi ottaa riskiä? Jos pakoon ei pääse, rahasi olet antanut, mutta silti hyökkääjä uhkaa sinua, no sitten on pakko jotain tehdä. Sitä D.F.C koittaa opettaa. Hätävarjelua. Mikä kyllä Suomen lakien mukaan menee varmasti yli. Siinä vaiheessa tosin kun toinen puukon kanssa heiluu niin minulle on ihan sama sanooko poliisi että "soosoo liian lujaa löit" ja napsaisee sakot. Mieluummin sakot kuin henkipois.

Tässäpä nyt tuli saarnaa asiasta. Itse siis olen sitä mieltä että tappeleminen on tyhmää, monesti käsirysy sattuu suomessa kännisten henkilöiden välillä, tai niin että yksi on kännissä tai aineissa tai..niin yleensä siis päihteiden vaikutuksen alla suomessa sattuu pahoinpitelyjä. Vaikka olisi millainen super ninja, se pieni veitsi mitä et huomannut sillä tyypillä, joka alkoi uhoamaan ja homoksi haukkumaan voi olla kohtalokas.

Kuten jo mainitsin että ei meillä mitään tappokonetta kenestäkään tehdä, eikä haluta tehdä. Se kun on nimittäin täyttä paskaa että 50kg painava nainen tai mies pärjäisi 120kg kehonrakentajalle avoimessa tappelussa. Yllättämään pääsisi varmasti, kun ei hyökkääjä odota potkua munille, tai sormia silmiin, tai jotain muuta ei niin mukavaa. Siitä sitten itse varmaan varmistaisin ettei tyyppi heti nouse ja juoksisin helvetin lujaa pois paikalta.

Noh eiköhän tässä tullut taas saarnattua. Siltikin voisin siis jatkaa että se mitä meillä opit tai voisit oppia on juurikin aika "arkisiin" nakkikioski skenaarioihin sopivaa. Oppii myös pitemmällä tähtäimellä lukemaan jonkin verran kehonkieltä ja toimimaan erilaisissa tilanteissa sen tilanteen vaatimalla tavalla. Myös ihmisen kehosta ja sen toiminnasta oppii myös.

No niin jokohan minä nyt malttaisin saarnani lopettaa? Ei tule enää mitään mieleen :D

Sen verran vielä että, itse olen siis kamppailulajeista ollut kiinnostunut jo pitkään. Mutta ei ole sitä oikeaa löytynyt, sellaista tosin onkaan. Tykkään "maistella" vähän kaikenlaista. Voihan se jollekkin olla Karate se kuningas laji, no mikäs siinä. Itselleni se ei nappaa juurikaan siksi että kyseessä on kilpaurheilu. Useiden vuosien jälkeen kun on harjoitellut ja muutamat vyökokeet vetänyt niin voi sanoa jotain osaavansa. Sama pätee minusta melkein kaikkiin niihin kamppailu ja itsepuollustus lajeihin joissa on mahdollisuus kilpailla. En siis vähättele ketään joka harrastaa jotain vyölajia. Mutta omasta mielestäni niin monessa lajissa on ollut juurikin se, että koska kyseessa on myös kilpailulaji sen tekniikat eivät ehkä toimikkaan niin hyvin arkielämässä. Tai joutuu jotain harjoittelemaan niin pitkään että se toimisi oikeassa tilanteessa eikä vain kehässä, on sitten ihan eri asia. Olen itse joutunut joskus tilanteeseen missä on pitänyt olla niin sanotusti nyrkit savessa. Ei siinä nyrkkeilyn osaaminen auta kun joku kuristaa takaa, eikä karate auta kun joku nyrkkeilijä vetää päin pläsiä, tai tuleekin joku puukon kanssa heilumaan, tai saat tuopin päähäsi tai tai tai. Tämä juuri on itselläni se syy miksi en ole oikein koskaan alkanut harrastamaan mitään karatea tai vastaavaa.

Tässä nyt sitten on sellainen systeemi kasattuna, johon on koottu kaikki toimiva yhteen pakettiin. "Arkielämän" tilanteisiin, joissa ei ole aikaa miettiä miten se kurkipotku nyt menikään tai miksei judo chop toiminutkaan. Hartain toiveeni on, ettei minun koskaan tarvitse opittuja tekniikoitani käyttää kuin treeneissä ja joskus jollekkin kaverille näyttäessä kuinka jokin lukko vaikka tehdään.

Mutta loppuun vielä sanon sen, että treenit alkavat syyskuussa, jossain vaiheessa. Tarkkaa paikkaa ja aikaa ei vielä uskalla sanoa, kun tilojen vuokrauksesta ei vielä ole tarkkaa tietoa. Omat alasuojat mukaan sekä jos löytyy niin kali kepit. Luudan varsi, katkaistu siis 2 osaan käy aluksi ihan hyvin. Uutta oppii varmasti paljon. Itsekkin olen vasta vuoden verran harrastanut ja melkein joka kerta on jotain uutta. Opettajat ovat hyviä ja asiansa osaavia. Useampia vuosia harjoitelleet erilaisia kamppailulajeja kuten kali, judo, maga, winggi etc. Meininki treeneissä ei ole kuin jossain totisessa dojossa. Saa siellä nauraa ja ihmetellä, sekä kysyä jos ei jotain ymmärrä.
Tietysti jonkinlainen perusta treeneissä on mistä lähdetään ja tietyt asiat mitkä opetellaan aluksi. Yksinkertaisesta lähdetään ja sillä linjalla pysytään. Kertaushan on opintojen äiti. Tietysti on jotain hienoja kikkailu jippoja mitä välillä näytetään, ainakin näin kesäisin kun ulkona treenit pidetään. Ovat hienon näköisiä ja toimivat...kun tarpeeksi harjoittelee.

Ei minulla muuta oikeastaan :D Paitsi se, että ikäraja 16v. Seuramaksu määräytyy sen mukaan kuinka paljon jäseniä saadaan. Pyrkimys on maksaa vain salivuokrat pois ja mahdolliset välinekulut.
Jos herätti kiinnostusta teksti niin minulta voi jotain kysellä, mutta olen siis vain PR mies, en opettaja.

Jatkakaa.

4 kommenttia:

 1. amittä noita tunteja pidetään ja milloin? Olaisko mahdollisuutta oäästä mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, "perus" kurssi alkaa taas 30.9.2014. Treenit 3x viikossa tällä kertaa. Tiistaisin ja Torstaisin Juho Oksan koululla klo 19.00-20.30 ja lauantaina 11.30-13.00. Oulaisissa siis. Jos olet facebookissa niin pyydä kutsu ryhmään DFC Oulainen.

   Tervetuloa mukaan. :)

   Poista
  2. Korjaan tuota aikaisempaa kommenttiani, eli Tiistaisin onkin Ylä asteen liikunta salissa klo 19:30 - 20:30

   Poista
 2. Tänne nyt sen verran tulin sanomaan kun tätä juttua vielä luetaan, että seura on pystyssä ja toiminnassa edelleen. DFC tosin tarkoittaa nykyään DeFenCe eli puollustus ihan virallisissa papereissa, samalla linjalla edelleen ollaan toiminnassa ja on meillä ollut/on vartijoita ja JV miehiä/naisia treeneissä käynyt ja myönteistä palautusta saatu myös sellaisilta ihmisiltä jotka työssään voivat kokea väkivallan uhkaa. Meidät löytää Facebookista ja minä koitan itse aina joskus tehdä jotain pientä video esittelyä tai vastaavaa myös blogiini. Hetkeen en olekkaan tehnyt niin voisin kohta harkita sellaisen tekemistä lähiaikoina. :)

  VastaaPoista