Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Esiarvostelu, Watch Dogs PS4 Feat peli videoo sepustuksella

Pahan pistivät, silmiin pissivät. Kauniita lupauksia, rumia totuuksia. GTA+Sims+Batman niistä saadaan Watch Dogs.

Tälläistä näyttävyyttä ei itse pelissä nähdä. 
Omasta mielestäni tämä on melko simppelisti GTA johon on lisätty hakkerointi, poistettu lähitaistelu (paitsi nämä paina ympyrä kun olet metrin päässä vihollisesta niin automaattinen mättö käynnistyy) ja laitettu "moraali" mittari oletko hyvis vai pahis. Myöskin Batman teemaa on koitettu tähän vetää, eli nopeammin saat hyvis pisteitä kun otat rikolliset kiinni elävinä...tämä siis vain tietyissä tehtävissä. 

Suurimmaksi osaksi aseen kanssa heiluvia ihmisiä saa huoletta ampua hengiltä. Poliiseja tosin ei saa ampua, vaikka nämä kuinka rikkoisivat lakia, minusta on ainakin erittäin huvittavaa että GTAssa on realistisemmin toimivat poliisit mitä tässä. Okei minä varastin auton, joku soitti 911 poliisit perään, saman tien ampuvat tappaakseen. Mitä vittua?! Näinkö Chicacossa poliisit toimii? Omena varas! Ampukaa se saatana!!! Mutta niin, ymmärrätte yskän. GTAssa sentään pitää olla 2 tähteä ennenkuin poliisit alkavat ampumaan, ellet ole näyttänyt että sinulla on ase. 

Entäs se niin paljon puhuttu kauneus? No peliä on muunneltu rumemmaksi sitten E3 messujen 2012. Puuttuu savu efektejä, pieniä yksityiskohtia kuten vaikka tippuvia lehtiä, sade ei ole niin nättiä kuin se silloin oli, pinnat etc. Eli aika paljon karsivat asioita loppu peleissä. Myöskin joitain toimintoja mitä nähtiin pelin alpha tai beta vaiheessa (kuten vaikka rahan siirto köyhille, tämän näin jossain videossa kun ensin joltain rikkaalta otti rahaa ja siirsikin kadulla kerjäävän henkilön pankki tilille.) 

Hakkerointikin on loppusissaan yhtä samaa neliön painamista. Välillä tosin tulee sellanen kuva ja ääni ilmaisu siitä, että kun nyt painat niin saat poliisin/rikollisen pysäytettyä vaikka ajoneste tolppiin. Eli napin rämpytystä, sekä välillä on hankala kohdistaa juuri siihen mihin haluaa hakkeroida, monesti on ollut tarkoitus hakkeroida ihmisen puhelin, mutta olenkin vahingossa hakkeroinut vieressä olevan räjähtävän kaasu putken tai jotain vastaavaa! Tästähän syntyy sitten henkilö vahinkoja ja miinusta karmaan. Sitä en tosin tiedä onko sillä karmalla mitään seksuaalista merkitystä itse tarinaan. Vai onko tämä tarina vain täysin raiteilla menevä, eli sama mitä teet tarinan ulkopuolella, tarinassa sinä olet "hyvis". Siitä taasen tuli mieleen, että on vaikeaa saada tarinasta mitään irti (olen tällä hetkellä vasta toisessa luvussa menossa) perus geneerinen mies kostaja. En ole kyllä hahmoista saanut itse mitään irti. 

Niin ja entäs NPC hahmot joita pelissä riittää, olihan se aluksi hauskaa lukea kun kännykän pisti päälle kun tuolla on lainaa, tuolla on polyamorinen suhde, tuo on piilo natsi etc. tyylisiä kommentti boxeja mitä hahmoille ilmestyy. Tähän kyllästyy muuten hyvin äkkiä eikä niitä oikeastaan edes tule luettua. Tämä ihmisten hakkerointi jää siis sille tasolle että varastat rahat niiltä joilla on ja koitat saada ohimennen joitain sivutehtäviä itsellesi. Muutama ihan hauska puhelin keskustelu/chat juttu on tullut luettua ja hieman "hehheh" olo ollut. 

Paina neliö niin saat rahaa.

Enimmäkseen EI KIINNOSTA tunne on itsellä. Skipattua tulee niin kameroiden kautta nähtävät tirkistely pätkät kuin puhelin keskustelut. Niin joo, näistä tirkistelyistä, pari on niissäkin ollut hauskaa juttua, kuten tästä kinectin käytöstä vakoilu tarkoituksiin asiasta mikä on ollut joidenkin mielestä mahdollista oli tehty parodia, Hakkeroin itseni rakennuksen tieto verkkoon ja "löysin" pari pelaavaa ihmistä, jotain tanssi peliä olivat pelaamassa. Kippas kappas Aiden (sankarimme) katseli näitä henkilöitä sen pelikoneen kameran kautta. Hieman paranoidi fiilis tuli kyllä siitä :D

Ampuminen ja suojautuminen ovat kohtuudella tehtyjä, mutta itseäni ärsyttää se piste suuresti. Siis tähtäys piste, se ei kyllä pidä paikkaansa. Ehkä pelissä jopa on jonkinlainen bullet drop fysiikka, tai sitten tähtäys on rikki. Nimittäin suurimmaksi osaksi ei kannata ampua siihen mihin piste näyttää vaan tähdätä hieman ylös ja vasemmalle kun ampuu vaikka päähän vihollista. Luodit kun tuppaavat vedättämään oikealle. Vihollisiin tulee reikiä kun näitä ampuu mutta en ole huomannut että räjähdyksissä kukaan menisi pieniksi paloiksi tai mitään vastaavaa, eli kohtuu perus ragdoll hahmomallinnus kyseessä. Vihollisilla on muuten välillä myös jokin 6 aisti Aidenin olinpaikan suhteen. Vaikka eivät ole varmasti nähneet mihin olen hahmolla juossut, niin välillä tuntuu kuin viholliset näkisivät seinien läpi. Välillä taasen tuntuu että eivät näe sitten yhtään mitään. Tiedä sitten onko buginen peli vai missä vika. 

Niin joo pelin kaksinaismoralismista vielä sen verran, että on jotenkin huvittavaa että välillä saa jonkun ampua ilman mitään suurempia syitä ja välillä pitää jokin mafia pomo vain taltuttaa lähitaistelulla (nimittäin aika helvetin vaikeaa saada muuten hengissä pidettyä vihollinen kuin lähitaistelulla). Välillä leikitään Batmania ja välillä ollaan oikeasti kunnon oman käden oikeuden harrastaja. Sekä tämä jatkuva rahan varastaminen, siihen ei puutu moraali mittari, auton varastaminen aseella uhaten, ei mitään, puheluiden kuuntelu, vakoilu, kaikki mitä hakkeroinnilla voi tehdä, täysin sallittua moraali mittarin mukaan. Mutta ajappa vahingossa siviilin päälle. Olet paha ihminen. Miksi tämän pitää sitten olla niin herkässä kun muuten tuntuu että saa tehdä melkein mitä vain? PAH.

Minipelejä pelistä löytyy mutta luojan kiitos niitä ei tarvitse pelata, kuin ehkä sen kerran että saa niistä sen saavutuksen/taitopisteen. Nekin ovat hyvin geneerisiä ja itseäni ei ainakaan jaksa kiinnostaa kuin sen kerran pelata. No okei, se bit trip peli jossa saa jättiläis robotti hämähäkillä aiheuttaa tuhoa on hauska. Sekä siitä mielenkiintoinen että se hämähäkki on oikeasti aika pikkutarkasti tehty. Kun kaikki muu näyttää jotenkin niin...geneeriseltä?

Hauskin minipeli koskaan

Myöskin nettipelit oikeita ihmisiä vastaan ovat hieman hit and miss tyyppisiä, osa on ihan ok, mutta osa taasen aivan älyttömän epäreiluja/mahdottomia. Onneksi ne saa valikosta pois päältä. Eli ei ole pakko pelata jos ei halua oikeiden ihmisten kanssa. Itselläni nyt on päällä ollut kuitenkin, kun ei hirveänä ole tullut noita haasteita tai hakkerointeja omalle kohdalle. Olisiko jopa 6kpl hakkerointeja vain.  Kaikki olen voittanut. Niin helppoa se on ja niin vaikeaa jos koittaa itse hakkeroida jonkun muun pelaajan puhelimen.  

Niin siis joo, en usko että vaikka pelaisin läpi asti pelin (nyt jotain 14h pelannut) niin arvosanani siitä mihinkään muuttuisi. Voin jo nyt sanoa että tämä peli on vain pitkän hypetyksen takia saanut suuren suosion. Itse en ole täysin pettynyt, mutta ei tämä kyllä mikään 10 peli ole, vaikka jotkut näin ovat antaneet ymmärtää. Omasta mielestäni peli ansaitsee 7/10. Ei yhtään enempää.  

Kovat oli lupaukset mutta paukut loppuu jo ensimmäisen 4h pelaamisen jälkeen. Ehkä joku jolla on laput silmillä voi pitää tätä peliä paljonkin parempana, no hyvä sellaiselle ihmiselle joka tästä oikeasti nauttii, itselläni peli ei ole aiheuttanut riippuvuutta (kuten vaikka Skyrim tai Witcher, aamulla pitänyt aikaisin herätä että ehtii ennen töihin lähtöä edes tunnin pelata) pitemminkin sellaisen "no koitanpa pelata alta pois kun ei ole parempaakaan pelattavaa" tunne. Eli omalla kohdallani peli on pettymys hypeen verrattuna. Pelattava, viihdyttävä kylläkin, mutta ei mikään maailmaa mullistava.

Tässä puolisen tuntia vitutuksen ytimessä olevaa videoo :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti