Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 5. kesäkuuta 2014

Retro: Final Fantasy VII PS (Vita)Tuli tämä ostettua tuossa jokin aika sitten PSN storesta kun halvalla sai. Sen verran kultti klassikko peli on, että vaikka olenkin tämän viimeksi 5v sitten pelannut läpi varmaankin 5 kerran niin piti nyt itselle ostaa ihan "hyllyyn" (ei pelikirjasto tunnu digitaalisen kyllä yhtään samalta) ja pelata taas läpi :D

Juoni on kohtalaisen tuttua huttua RPG pelaajille. Pelasta maailma. Tosin muutamat FF sarjan pelit ovat hieman pakkaa sekoittaneet siten, ettei sitä pelin alusta asti olla heti maailmaa pelastamassa, mutta pelin edetessä ja juonen käännösten jälkeen käykin näin

animaniacs animated GIF

Eli jollekulle ei riitäkkään se yksi kuningas kunta tai jotain sinnepäin, vaan pitää hallita maailmaa tai tuhota maailma koska "It´s so easy when you´r evil"
Tästäpä sitten sankarimme poukkoilee pitkin maita ja mantuja saaden mukaansa liittolaisia/kavereita jotka myös haluavat estää maailman tuhoamisen/valloittamisen.

Final Fantasy 7 kyseessä on nimenomaan maailman tuhoaminen. Minulla itselläni menee vieläkin hieman ohi että mikä tai kuka tämä Sephiroth siis loppusissaan on (siistein pahis minun mielestäni FF sarjassa tosin)

final fantasy animated GIF

jonkinlainen geenimanipulaation tulos jonka elämän tehtävä on tuhota planeetta. Tai jotain sinnepäin. Tässä pelissä kun ei jatkuvasti muistutella pelaajaa, eikä pidetä kädestä, eikä löydy mitään "tapahtui aiemmin" päiväkirjaa valikosta, niin pitemmät tauot pelistä aiheuttavat sen "mihin ollaan menossa ja miksi" tilanteita. 

Mutta niin, itse pelistä. Tarina alkaa siitä kun ex SOTILAS Cloud Strife (kärsii osittaisesta muistin menetyksestä) on pienen terroristi/vapautus liike Avalanchen uusimpana jäsenenä menossa räjäyttämään mako reaktoria (kyllä, alussa olet periaatteessa itsekkin pahis mutta "hyvällä" asialla). Miksi? Koska ne reaktorit imevät maan elämän/sielun ja tekevät siitä sähköä. Tai jotain sinnepäin. Siitäpä sitten sotku syntyy ja asiat eskaloituvat nopeasti. Asioita tapahtuu ja käy ilmi ettei Shinra olekkaan vain ja ainoastaan makoreaktoreita rakentava, paikallisia riistävä etc. firma vaan myös harrastaa siinä sivussa ase kehittelyä feat. ihmiskokeita etc. HUH!

Pelimekaniikka. Melko simppeliä, kartalla/kaupungissa sinä liikut ja tutkit vaikka kaappeja painamalla x. Taistelut ponnahtavat tyhjästä. Taistelu on vuoropohjainen. Valikot ovat perus huttua. Taikoja voi käyttää ostamalla tai löytämällä materia palloja joilla on erilaisia ominaisuuksia. Kuten vaikka tuli taika tai varastaminen (outoa että se on toisaalta materia pohjainen taito sekin) Tietysti myös aseet ja panssarit laitetaan valikoiden kautta. Erilaiset aseet tosin vaikuttavat taistelussa aseen ulkonäköön. Ihan mukava lisä. Graafinen ulkoasu on tosiaan hieman vanhahtava, onhan pelillä tosin ikääkin jo 17v. Eli eiköhän tämän voi antaa anteeksi. Niin ja onhan tämä myös ensimmäinen 3D eikä sprite hahmoilla tehty Final Fantasy että jotain se on sekin. Itse edelleen pidän pelin ulkonäöstä, tästä ollaan tosin jo pitkään huhuttu että tulee käännös vielä joskus jossa on kaikki nykyaikaistettu. Onhan tuota jotkut innokkaat fanit jo tehneet PC versioon paljon parannuksia, kuten taisteluissa paremmat hahmomallit etc. 
Fanien tekemä modi parantaa huomattavasti hahmojen ulkonäköä PC versiossa

Äänimaailma. Erittäin hyvin osuvat musiikit, itselläni ainakin jäänyt osa näistä mieleen ja on jopa soittoäänenä välillä ollut kappale jos toinenkin. Ääninäyttelyä pelissä ei ole. Ai niin, pelin PS versio oli/on äänellisesti huomattavasti parempi kuin PC versio joka tehtiin MIDI äänillä. Suurin ero oli äänenlaaduissa näillä kahdella versiolla. 

Hirveänä en viitsi juonesta enempää paljastaa kun se voisi melkoisesti spoilata. Mutta jokaiselle JRPG peleistä pitävälle voin suositella peliä erittäin lämpimästi. Kovaa kamaa ja viihdyttävää pelattavaa edelleenkin, jos vain pystyy antamaan anteeksi hieman kankeat valikot, grafiikat ja taistelut. Wanha klassikko kuitenkin kyseessä, joten uskallan antaa tälle pelille 8/10 eli laatu tuote kyseessä, kestää isältä pojalle ja sitä rataa. 
Paljon salaisuuksia, grindattavaa, piilopomoja ja pari piilotettua sivuhahmoakin mukaan mahtuu, että pelattavaa tulee reilusti yli 20h (peruspeli) siihen nuo extrat niin hyvinkin voi upota jopa 60h 

2 kommenttia:

  1. Onko kokemuksia uusista FF-peleistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tjaa taisin lopettaa aikalailla tuohon FF XIII (13) sitä pelasin varmaan 7h ja sitten loppui mielenkiinto. 8,9,10 olen pelannut läpi. 11 jäi kokonaan välistä kun oli morppi ja 12 jäi kesken.

      Poista