Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Arvostelu Vol. I Jagged Alliance Back In Action

Ajattelinpas tässä huvikseni pukata ulos arvostelun vaikkapa tästä Jagged Alliance Back In Action.

Elikkäs kyseessä hybridi RTS tai miksi tätä voisi sanoa? Peli pyörii joko reaaliajassa tai voi laittaa tactical view toiminnon päälle jolloin jokaisen oman palkkasotilaan tekemiset voi määrätä kaikessa rauhassa. Pystyy koordinoimaan vaikka yhden tyypin heittämään savukranaatin näköesteeksi heti sen jälkeen kun kaksi omaa ovat yhtäaikaa ampuneet pahista päähän. Hieman tähän tyyliin.

Mitähän tästä voisi sanoa? No Jagged Alliance on jo vanha peli sinänsä ensimmäinen tuli jo aikoinaan DOSille että siitä sitten metsästämään vuotta, minä en jaksa. Meininki on pysynyt samana, paha diktaattori hallitsee ja joku palkkaa sinut hankkiutumaan eroon kyseisestä diktaattorista. Onneksi kuulut A.I.M joukkoon josta saat helposti expertti tiimin kasaan joilla ilkeä diktaattori ja hänen joukkonsa saadaan pois päiviltä.
Periaate siis selvä, palkkaa sotilaita, varusta heidät, tapa tyypit kartalta ja valloita alueet itsellesi. Ainakin tässä uusimmassa osassa pystyy antamaan ylijäämä aseensa halukkaalle siviilille josta tulee vapaustaistelija joka pitää linnoituksen pystyssä vihollisen partioilta sillä välin kun sinä sompailet tappamassa ja tuhoamassa muualla.
Itse olisin halunnut tähän vielä vähän lisää syvyyttä vaikka sillä että olisi voinut omia palkkasotureita jättää kouluttamaan näistä militanteista toimivan iskujoukon. Nyt voit antaa minkä tahansa aseen kenelle tahansa haluavalle ja hän sitten joko selviää hengissä tai sitten ei. Yleensä eivät saa pidettyä puoliansa jos vihollisia saman verran kuin puollustajia kaupungissa.

Peli itsessään on hyvinkin koukuttava, ei ihan niin hyvin minusta tehty tämän tyylinen peli mitä vaikka Silent Storm on, ei voi ampua seinien läpi ja minusta oikeastaan mahdotonta päästä hiipimään vihollisen selän taakse millään hahmolla että saisi lähitaistelussa hiljaisen tapon. Lähitaistelu siis tässä pelissä melko turha. Mutta muuten kyllä ihan toimiva systeemi tähän kehitetty, bugejakin tosin korjattiin melko paljon v 1.6ssa. Ehkä tästä vielä tulee peli jota jokainen viitsii kokeilla eikä vain fanit.

Vaikeustasoa ei pelissä ole vaan peli vaikeutuu mitä lähemmäs diktaattorin pääkaupunkia pääsee. Vihollis sotilailla on paremmat varusteet ja osaavat ampua kunnolla, joten tässä vaiheessa pitää jo osata käyttää jokaisen oman hahmon erityiskykyjä hyväksi. Erityiskyvyillä tarkoitan siis sitä että hahmoluokkia on periaatteessa Sniper, Medic, Explosive expert ja Leader periaatteessa. Jokaisesta hahmosta saa tosin muokattua sellaisen kuin itse haluaa jos vain jaksaa nostaa ne skillit sieltä nollasta sataan. Esim palkkaat lääkärin joka kyllä hallitsee ammattinsa mutta ei osu ladon seinään edes haulikolla metrin päästä niin kyllä siinä jonkin aikaa saat skill pointteja laittaa tarvittaviin skilleihin ennenkuin hänestä on hyötyä myös ampumisessa.

Mutta niin, jaksa tästä nyt niin lätistä kun ei tämä nyt niin mikään eeppinen peli kuitenkaan ole. Joten raakatuomio vielä tässä vaiheessa kun bugeja vielä on, asteikolla 1-10 annan 7.

Peliä jaksaa tahkota melko varmasti läpi asti jos pitää tämän tyyppisistä peleistä. Jos et pidä niin varmasti jää siihen muutamaan kenttään ennenkuin peli poistuu kovalevyltäsi.

Graafisesti ja äänellisesti ihan hyvälaatuinen myöskin. Niin koska tämä nyt on ensimmäinen blogimerkintääni päässyt arvostelu niin kyllä, minulla on hieman hakusessa missä vaiheessa kerron mistäkin. Koitan jaksaa kehitellä jonkin sortin selkeän arvostelu järjestelmän jossa keskityn jokaiseen aspektiin kuten grafiikat, äänet, pelattavuus, tarina etc.

Nyt saatte tyytyä tähän. NIH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti