Insta

Steam ID

PSN ID

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Ah ihanuutta

Tässä kuten olen jo jossain kirjoittamassani tekstissä maininnut siitä, että kuinka työttömiä pidetään loisina. Niin tulen ihan vittuillakseni kirjoittamaan, mitä olen muiden verorahoilla ostellut.
No meiltä löytyy 42" Full-HD led tv, maksoi liki tonnin. Löytyy myös huonekaluja tuhannen euron edestä. Kotiteatteri järjestelmä jonka arvo sellanen tonni kans, PC tonni, kannettava 800€..älypuhelimet 800€...DS ja 3DS käsikonsolit sellaset 500€. Kuulokkeet kummallakin yhteensä sellaset 200€. PS3 300€ plus lisähärpäkkeet ja pelit..varmaan 600€ yhteensä siis kaikki. Kahvinkeitin moccamaster, silitysrauta, veitsisetti, helvetti soikoon, en minä edes jaksa kaikkea listata mitä sitä työttömältä löytyy.

Mutta niin. Kuten sanoin että vittuillakseni ja ärsyttääkseni nyt tämän kirjoitan. Mutta, pysähtyyköhän kukaan miettimään että mistä on työttömällä varaa tälläisiin? Tuskin. Se on vaan sitä että kuinka "meidän verorahat sinun perseesee". Ei oikeastaan, olen pyrkinyt AINA säästämään kun mahdollista. En osta jatkuvasti alkoholia, en pidä autoa liikenteessä, en polta tupakkaa, en osta kalleinta ruokaa, en käy ulkona syömässä kuin harvoin. Vien pullot kauppaa, teen "pimeitä töitä" kuten autan äitiä ja anoppia ja appi mummoa käymällä heille kaupassa. Välillä myös pientä siivousta ja näin päin pois. Siitä sitten kiitollisena yleensä saa jonkunlaista korvausta. Joko ruokana tai rahana. Silloin harvoin kun olen töissä tai kurssilla ollut, olen pyrkinyt laittamaan enemmän rahaa säästöön kerralla. Ostan vaatteet alennusmyynneistä tai varustelekalta. En seuraa muotia, ostan käytettynä tai ulkomailta pelit ja hilpentöörit. Isommat ostokset ostan osamaksulla yleensä, ellei ole säästössä sen verran että saa laitettua kerralla.
Että niin, tämänkö takia työssäkäyvä henkilö joka ei itse osaa raha-asioistaan huolehtia on minulle kateellinen ja haluaisi siksi pienentää vielä lisää tulojani? Ei tällä päivärahalla hurrata, mutta jos oikein pinnistää ja miettii ihan tosissaan miten elää ja mitä on pakko ostaa, niin kyllä sitä köyhälläkin on vara laittaa vaikka mitä.
Elkää sortuko pikavippeihin, elkääkä sellaisiin osamaksuihin alkakako, missä tuote maksaa vaikka 200€ mutta osamaksun takia tulee 100€ tai enemmän maksettavaa korkojen takia.
Järkipäähän ja juopottelu vähemmälle. Tupakointikin on saatanasta. Vaikka joskus itse sikarin poltan niin vuositasolla minulla menee tupakka tuotteisiin EHKÄ noin 20€ jos sitäkään.
Eikä siitä hyödy mitään. Vielä kun oman emännän saan lopettamaan niin sitähän ryvettäisiin rahassa kuin Roope Ankka. Myöskään köyhän ei kannata ostaa halpaa, mutta sekin kallis tuote kannattaa ostaa alennuksesta.Tulipahan mieleen että missä vaiheessa materialismista on tullut se suurin syy elää? Aina pitää verrata itseä johonkin toiseen ihmiseen niin ulkonäön, tulojen tai materian mukaan. Jollain on se oma talo pari autoa ja lapset, jollain vuokra kämppä ja kuppainen lada parkissa. Aina pitää kuitenkin kadehtia. Itse en juuri kadehti mutta se on varmaan osa ihmistä. Pitää kuitenkin saada itsensä tuntumaan paremmaksi ihmiseksi toiseen ihmiseen verrattuna vain siksi että oma ego saa mieltäylentävää endorfiinia kun pärjää jossain paremmin kuin toinen. Jotkut ihmiset eivät muuta teekkään kuin vertaavat vain omaa paremmuuttaan huonoosaisempaan ihmiseen. Kaikki eivät voi olla kauniita, hoikkia, lihaksikkaita tai iso tissisiä, super ihmisiä jotka hoitavat 6 lasta ja käyvät töissä 20h päivässä ja silti jää aikaa omille lapsille ja aikaa huolehtia ulkonäöstä, kunnosta ja kodin siisteydestä. Mikä se kuitenkin ajaa ihmisen tähän jatkuvaan "olen parempi kuin tuo, tuo on parempi kuin minä" pohdintaan? Miksei vain voida olla ja elää ilman jatkuvaa arvostelua, kylälle tahdo uskaltaa/kehdata lähteä jos ei ole vähän parempaa kampetta päällä, siltikin siellä varmasti joku katsoo että kuinka tuo noin kehtaa olla liikenteessä. Tai itse tekee sitä samaa että miksi helvetissä tuo näyttää ihan pelle hermannilta? Ihminen, tuo maanpäällä kävelevä perkele. Ei ihan enkeli, mutta kaukana kristuksesta. 
Ihminen on ihmiselle susi. Tämä sanonta pitää minusta aika hyvin paikkansa. Ehkä ei olisi maailmassa niin paljoa masennusta jos ei tarvitsisi olla jatkuvan arvostelun kohteena, tai ennakkoluuloja rodun, värin, uskonnon mukaan, jos ei olisi uskontoja tai eri kulttuureja. Maailma on jo helvetti missä elämme, siellä voi olla jotain pientä valon pilkahdusta aina välillä. Mutta toinen kateellinen ihminen on senkin valonpilkahduksen valmis sammuttamaan, vain siksi että toisella on se valo. 

PLAH! Tälläiseen ajatteluun tarvittaisiin alkoholia ja viisaita ihmisiä. Ei näy tässä juuri kumpaakaan käden ulottuvilla. Joten jatkakaa.  Loppuun lisää KT:ta 

4 kommenttia:

 1. Koska ihmiset ovat perseestä eivätkä osaa tehdä muutakuin pyrkiä olemaan toisiaan parempia.

  Pelle Hermannilta, tirsk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän johtopäätökseen olen itsekkin päätynyt.

   Poista
 2. Ihme ettei tämä teksti ole kerännyt enemmän kommentteja. Yleensä kun mainitsee työttömyyden+tuella elämisen niin syttyy aina jonkin asteinen sota.Itse en siis sitä sotaa ole tullut aloittomaan, ihmettelin vain. Kiva blogi, eroaa siitä mitä yleensä lueskelen mutta erilaisuushan on hyvästä...ehkä eksyn jatkossakin tänne.

  VastaaPoista
 3. Itsekkin kieltämättä ihmettelen, kenties johtuu siitä etten mainosta itseäni missään. Välillä suorastaan tahalleni koitan pistää provosoivaa tekstiä, että saataisiin asiasta keskustelua. Sinulle kiitokseni asiallisesta kommentoinnista.
  Silloin tällöin tänne jotain päivittelen, riippuen mielialasta ja jaksamisesta. Olen kuitenkin luonteeltani melko laiska kirjoittamaan.

  VastaaPoista