Insta

Steam ID

PSN ID

perjantai 11. lokakuuta 2013

Spec Ops The Line

Mielenkiintoinen 3rd person shooter. Sinällään tämä peli ei tuo mitään uutta genreen. No, yrittää tätä "hiekka" juttua ajaa etteenpäin. Voi joissain kohdissa hukuttaa vihollisen hiekkaan kun ampuu vaikka lasin rikki tai kranaatin kun nakkaa maahan jossa hiekkaa, niin hetkeksi tulee näköeste kun hiekka pölisee. Hyvin harvoin itse tätä effektiä edes käytin saatikka edes huomasin. Eli käytännössä, putkijuoksu räiskintä.

No niin siinä siis peli pähkinän kuoressa. Entäs juoni? No en oikeen tiiä, erikois ryhmä lähetetään kattomaan että mikä siellä mättää, no hommat mättää ja kaikki hommat kusee muutenkin kun pääsankarimme/antisankarimme päättää ominpäin että jäädäänpä tänne ettimään se yksi henkilö..joku luutnantti joka on hommista vastuussa vaikka ois pitänyt kotiin palata ajat sitten. Rättipää landiassa siis seikkaillaan yllättys yllätys. Dubain kaupunki on hautautunut hiekan alle ja "pieni" sotilas armeija on sinne lähetetty auttamaan evakuoinnissa. Jos ihmettelette miksi minulla tämä teksti on niin sekavaa niin se johtuu siitä, että tässä oli juoni toisaalta melko sekava itsessään ja toisaalta niin tuttua "USA! USA!" toiminta dialogia täynnä etten oikein edes jaksanut keskittyä mitä tässä tapahtuu, saati välittää.

Pelattavuus on kohdillaan muuten, mutta välillä suojassa pysyminen tuottaa ongelmia. Monen monta kertaa kuolin siksi, ettei hahmoni halunnut pysyä siellä suojassa. Tiedä sitten että liikutinko sen verran väärään suuntaan tattia, että hahmo nousi sen takia suojasta vai mikä siinä mättäsi. Muuten on kontrollit ihan ok.

Graafinen ilme aika perus Unreal engine 3 tuotosta. Ei hirveänä ole muokattu mitään. Ei ole ruma muttei nättikään tämä peli.

Äänet aika perus höttöä. En huomannut mitään hienoja efektejä. Voisi sanoa että käytetty sellaista purkitettua sota materiaalia tätä peliä tehdessä. Joidenkin aseiden äänet tuntuivat kyllä vaisuilta ja teennäisiltä. Ainakin AK-47 nakutus tuntui vähemmän metalliselta mitä olen muissa sotapeleissä tottunut kuulemaan.

En pitänyt siitä, että pakko syötettiin muutamassa kohdassa tiettyjä valinta kohtia. Sehän se on, pelissä kun oli aika paljon moraalista harmaata aluetta ja tunnetiloja koitettu ängetä. Esimerkkinä, eräässä kohdassa tulee kaksi köysissä roikkuvaa henkilöä vastaan. Tehtäväsi on ampua toinen. Ammutko sotilaan joka teki vain mitä on käsketty, vai ammutko siviilin joka...muistaakseni varasti vettä. Tämän tyyppisiä kohtauksia tulee vastaan pelissä muutama. Sitten hierotaan pelaajan naaman dialogeissa "aina on vapaus valita" no ei, ei oikeastaan. Tässä pelissä kun minun ei anneta valita. Se on jokotai. Pelit kun eivät etene ellei jotain päätöstä tee. Hyvää tai pahaa. Tai siis tämän tyyppiset pelit eivät siis etene. Mutta niin, ymmärsin tosin itse pelin sanoman. Sota on perseestä, eikä sodassa ole mikään niin yksinkertaisen mustaa ja valkoista. Kaikki on harmaata.

Mitäkö annan tälle tekeleelle arvosanaksi? No sanotaan näin että koska juonessa oli muutama twisti, niin kyllä sen jaksaa läpi pelata, kontrollitkin kuitenkin enimmäkseen toimivat ja juoni jaksaa sen verran kantaa että jaksaa läpi pelata 15 chapteria. 6½ annan arvosanaksi. Onnekseni en ostanut peliä täydellä hinnalla, enkä edes puolella. Plus jäsenelle peli oli/on ilmainen. Eli kyllä tällä hetken itseään viihdyttää. Moninpeliin en koskenut.

1 kommentti: