Insta

Steam ID

PSN ID

maanantai 5. toukokuuta 2014

Daylight PS4 arvostelu

Dodii tuli tämä peli läpi pelattua. Mitäkö olen siitä mieltä? No ihan OK peli siihen 10€ pintaan.
Tää voi sisältää joitain spoilaamisia ja peliä helpottavia huomioita joten ei kannata ehkä lukea jos haluaa pelin kunnolla kokea.

Graafisesti peli ei ole minusta mikään ruma, muttei kyllä mikään nättikään. Enimmäkseen pimeässä heilutaan niin ei mikään ihme. Kännykän lampulla maailmaa enimmäkseen katsotaan ja välillä käytetään joko hehkutikkua (näyttää jos jossain laatikossa on jotain tärkeää) tai soihtua (jolla paha henki pysyy loitolla). Melko pimee meininki, välillä ölli näkyy sen pienen hetken aina jossain ja sillee.

Äänimaailma on mahtavuutta ja pelin kantava voima. Kuulokkeet päässä tai hyvällä surround kotiteatteri laitteilla kuultuna tää on mahtava kokemus. Etenkin jos immersoi itsensä peliin täysin. Tästä päästään samanlaiseen kauhun kokemukseen mistä meikällä onkin täällä ja video. MUTTA!!
Jos et ota tätä peliä "vakavasti" eli et pelaa sitä siten kuin on tarkoitettu, niin tää on melko...laimea putkijuoksu, suurimmaksi osaksi, sekä hyvin yksinkertainen konseptiltaan. Etsitään muutama muistio lappu joka paljastaa "avaimen", viedään avain ovelle ja siirrytään seuraavaan paikkaan. Tätä jatketaan muutaman kentän verran (7 jos en väärin laskenut) ja lopputeksti paukahtaa naamalle.

Mikään pitkä peli ei siis ole kyseessä 3-4h tai speedrun meiningillä jopa 1-2h tuntia. Koska pelissä tosin kentät luodaan satunnaisesti, niin jokainen pelikokemus on erilainen. Lisää jonkin verran uudelleen peluu arvoa.


TÄSTÄ ALKAA SPOILAUS!! Maalatkaa teksti niin näette.

Pelatkaa peliä siis pimeässä, ajatelkaa että te olette SE pelihahmo niin kyllä siinä on huuto herkässä ja hermot kireellä. Itse pelasin pelin läpi nyt kun vielä oli valoisaa, ei YHTÄÄN sama fiilis mitä aiemmin, tuli vaan sellanen "no määpä tän vedän alta pois" niin pelistä katosi tunnelmat kokonaan ja sen virheet oli erittäin helppo huomata, esimerkiksi tää mörkö, jos et katso siihen niin se ei voi tehdä sinulle mitään. Olkoot selkäsi takana ja kuulet että se on, elä katso taaksesi. Peli siis pyrkii tietysti siihen että sinä katsot taaksesi koska tämähän on ihmisen perusluonteeseen kuuluva vaisto, kun kuulet jotain outoa takaasi niin totta helvetissä sinä katsot mistä ääni tulee. Kun et panikoi, sokkelotkaan eivät ole enää sokkeloita "ah seuraavasta mutkasta vasemmalle" diipadaapa kävelenpäs tässä kun ei ole kiirettä. Peli pyrkii saamaan sinut paniikkiin jolloin hätäilet, kun hätäilee niin herkästi juoksee päämääröttämästi vain turvaa etsien. Pelin siis voi pelata kävelemällä rauhallisesti, taakseen katsomatta, äänistä välittämättä. Jolloin pelistä lähtee sen sielu ja tarkoitus. Toisaalta ymmärrän kun joku henkilö gamereactorilla oli pelin arvostellut 5/10 peliksi. 

Omasta mielestäni tää peli on 7/10 eli minun kielelläni tarkoittaa, hintaansa nähden pelattava muttei täydellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti