Insta

Steam ID

PSN ID

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Lone Survivor Director´s Cut (Vita)


Pieni "kauhu" indie peli. Sivuttain scrollaava, Silent Hill tyylinen psykologinen härdelli!
Tekijöitäkin vain yksi, mutta hän sai sentään apuja tähän PS3 ja Vita käännökseen.


 Olet pelin nimen mukaisesti yksinäinen selviytyjä, maailmassa jossa jokin epidemia alkoi riehua, jonka saaneet ihmiset kääntyivät nurinpäin (sisälmykset ulkona etc) ja rupesivat olemaan väkivaltaisia. Nyt koitat löytää vastauksia tai oikeastaan vain muita selvityjiä. Homma lähtee kerrostalosta liikkeelle. Graafisesti peli muistuttaa kenties 16-bit pelien aikaa vähän enemmän pixeli puuroinen tosin ilme on. 

Kuten mainitsin, on tämä peli tietynlainen tribuutti Silent Hill pelisarjalle. "Kamera" (sivuttain scrollaava peli) voi alkaa välillä saamaan jotain ihme haamukuvia ja häiriöitä. Äänimailma on lähinnä se ahistuksen aiheuttaja.
Sillä olisi se outoa että tänä päivänä kun graafinen ilme alkaa olla jo tosielämän näköistä, niin tälläinen pixeli systeemi onnistuisi pelottamaan normaalia aikuista ihmistä. Pitemminkin se painostava äänimailma on se joka itsellä välillä sai sellaisen pienen paniikin tunteen aikaiseksi.

Miksiköhän tästä tulee Silent Hill mieleen?

Mitäkö pelissä voi tehdä? No lähitaistelua ei ole, ainoastaan kun pistoolin löydät, sekä siihen ammuksia niin voit tappaa näitä "zombeja". Tietysti ei pelissä ole pakko tappaa, löytämällä hätäsoihtuja niin viholliset sekoavat kirkkaan valon nähdessään ja voit lampsia ohi. Voit myös jättää mädäntynyttä lihaa houkutukseksi vihollisille.  Myöskin on kohtia, joissa voit hahmollasi piiloutua varjoihin ja sen avulla välttää taistelut. 

Hahmosi pitää syödä ja nukkua, että mielenterveys säilyisi. Tavaralistaan kertyy jos jonkinlaista tavaraa. Hyvin paljon peli nojaa myös Silent Hill tyylisiin outouksiin jotka vaikuttavat pelin loppuun, näitä ei voi oikeastaan tietää ennenkuin olet ainakin kerran pelin läpi pelannut. Mitään en aio spoilata  niin ei siitä enempää. Jotkut loput ovat paljon vaikeampia saada kuin toiset. Taisi itsellä mennä se 6h että menin pelin läpi. Eli ei mistään lyhyestäkään pelistä ole kyse.

Jos patterit loppuu lampusta niin pimeys ottaa vallan ja kusessa ollaan.

Tosiaan pelissä on 5 eri loppua. Alunperin 3 mutta tässä ohjaajan versiossa niitä on 2 lisää.
Niin ja koska tämä peli oli PS+ peli eli "ilmainen" niin toivottavasti kaikki sen hoksasi ladata, kun siis voi pelata myös PS3:lla. Hyvin tehty peli, ei oikein voi mitään pahaa pelistä sanoa. Miettii että yksi mies Jasper Byrne on melkeinpä yksinään siis pelin tehnyt.

Eli minulta tämä peli saa 9/10. En odottanut tältä peliltä mitään mutta sainkin hyvää ajanvietettä ja vieläpä ilmaiseksi. :D Voin suositella lämpimästi. Itselläni tahtoo indie peleistä olla lähinnä sellaisia "meh" kokemuksia joten tämä oli erittäin positiivinen yllättäjä siinäkin mielessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti