Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 17. heinäkuuta 2014

The Witcher boardgame (PC/Tabletti)Noniin, beta avaimet tulla turahtivat sähköpostiin ja pitihän sitä heti alkaa kokeilemaan kyseistä peliä. Tietyllä tavalla ihan hauska peli, mutta paljon mieluummin pelaisin sitä niinku ihan oikeasti lautapelinä kuin tälläisenä PuuCee hybridinä. Vasta muutaman kerran olen siis pelannut, joten en osaa vielä tarkkaan sanoa millainen peli oikeastaan on. Pointtina on voittaa :D hyvin yksinkertaista. 4 pelattavaa hahmoa, Gerald, Triss, Dandelion ja Yarpen. Jokaisella hahmolla on jotain omia erikoisuuksiaan mutta eivät muuten mitenkään ole erilaisia pelattavia. Esimerkiksi Dandelion kun on trubaduuri, hänen erikoisuutensa on laulaminen jolla hän saa rahaa helpommin mitä muut hahmot. Gerald taasen osaa tehdä noituri juomia joilla on erilaisia vaikutuksia, lähinnä taisteluissa auttavat.

Näkyypi itse lautapeli tilpehööreineen
Taisteluita ei käydä 1-6 nopilla vaan yksinkertaisemmilla kilpi = suojaus, miekka = hyökkäys, hahmon erikoiset nopat = muuttuu miksi vain. Tietysti tyhjät on mukana. Taistelut ovat aika nopeita tässä pelissä, ainakin siis PC versiossa. Mökö hyökkää, mökön kortissa lukee mitä ensin tapahtuu, sitten heitetään vain nopat ja kortissa lukee kuinka monta onnistunutta hyökkäystä ja puollustus noppaa tarvitset että voitat. Tai ettet kärsi ainakaan vahinkoa. Dandelionilla kun pelasin, en saanut yhtään ainutta vihollista tapettua. Ehkäpä tämä on sitä että hahmot ovatkin oikeasti erilaisia ja erilaisia pelityylejä pitää osata soveltaa. Ymmärsin itse ainakin sen, että hahmon "kehitys"(development) kortit yleensä antavat jotain mikä etenkin taisteluita helpottaa. Itse sain Yarpenilla pelatessani esimerkiksi kirveen ja kypärän, jotka (vissiin) automaattisesti nostivat hyökkäys noppien määrää ja suojausten myös.. tai en tiedä määristä, mutta niitä noppia tuntui olevan paljon enemmän.. tai sitten peli on vain niin buginen vielä tässä vaiheessa. Pitäisi mieluusti olla se kädestä pitäen tutoriaali, nyt on vain teksti ja kuvat selittämässä miten ja miksi jotain tapahtuu tai pitäisi tapahtua.

Ihan kivalta peli siis näin ensikokemuksien jälkeen tuntuu, ainakin kaksinpelit eivät kestä montaa vuoroa PCllä. Tosin pelissä oli jokin vaihtoehto pikapeli, normipeli ja pitkä? Tai siis niissä luki eri minuutti kestoja. Tiedä sitten, miten asianlaita fyysisessä versiossa olisi. Muistakaa siis että kyseessä on kohtalaisen alkutekijöissään oleva beta. Eli varmasti on puutteita sun muuta mukavuutta, kuten alla olevassa videossa  voidaan nähdä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti