Insta

Steam ID

PSN ID

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Silent Hill Downpour PS3

Parempaa Silent Hill peliä etsimässä?
Voi hyvät jumalat! Silent Hill 3 jälkeen on kyseinen pelisarja mennyt tasaista alamäkeä mutta tämä peli tuntui äkkiputoukselta pohjattomaan kuiluun!

Juoni menee jotenkin näin. Olet Murphy Pendleton, vanki. Aivan alussa ei oikein syitä tai mitään kerrota, näytetään vain kuinka korruptoitunut vanginvartija kertoo sinulle mistä löydät veitsen ja missä on tapettava henkilö. Suihkuun mentyäsi joku lihava pullero siellä lyllertää ja tämä saa niin maan perkeleesti puukosta että. Tässä siis tutoriaali, opetetaan liikkuminen, aseiden noukkiminen ja lyöminen sekä blokkaaminen. Sitten joudutkin siirretyksi toiseen vankilaan ja matkalla bussi kulkee läheltä Silent Hilliä. Outo onnettomuus tiellä ja avot, welcome to Silent Hill.

Yritystä on ollut kun vihollisia suunniteltu. Mutta itse en kyllä nähnyt noilla vankila hahmoilla tuollaisia remmejä naamassa. Ilmeisesti graafinen bugigin vielä kaikenlisäksi minulla sitten oli

Graafisesti peli ei ole huonoimmasta päästä muttei kyllä parhaimmastakaan. Erittäin vaikea erottaa maastosta käytettäväksi tarkoitettuja esineitä, jos ei ole esineiden välkkyminen päällä. Silloinkin meinaa melko useasti jäädä ensiapu pakkaukset saamatta tai parempi kirves löytämättä.

Tämä kuva on valhetta. Ei varmasti näyttänyt peli noin hyvältä kun minä sitä pelasin.

Pelattavuus. Melko kamaluutta. Taistelu on kankeaa, siis jotenkin eri tavalla mitä Silent Hill peleissä yleensä. Mutta kankeaa siltikin, viholliset eivät välillä tunnu välittävän lyönneistä mitenkään ja viholliset haahuilevat. Ilmeisesti tekoäly on paikoin pahastikkin rikki. Taskulampun kanssa jos olet pimeässä niin mitään et tahdo nähdä, hyvin idioottimaisesti tehty tuo taskulampun valo, sitä on vaikea selittää mutta aiemmissa peleissä sillä valolla oikeasti tekeekin jotain. Melkoinen nykiminen pelissä kans käy. Ilmeisesti johtuen ovista ja lokeroista. Jos jättää ovia/lokeroita paljon auki, niin ne jossain vaiheessa sulkeutuvat itsekseen ja tämä aiheuttaa outoa ja hyvin ärsyttävää nykimistä.


Äänimaailma...hyvin tylsä eikä ahdistava kuten aiemmissa sarjan peleissä. Juurikin tämä ahdistavuuden tunteen on pitemminkin äänet tuoneet mitä itse öllit. Särisevä radio, ahdistava musiikki, vihollisten liikkeiden kuuleminen ja ääntely. Mitään edellä mainituista asioista ei ole tässä pelissä. Tämän pelin äänimaailma on tylsä. Parissa kohtaa ehkä vähän oli meininki kuten oikeassa Silent  Hill pelissä mutta ne olivatkin harvassa.

Peli yrittää olla uuden ajan Silent Hill. Aseita voi poimia maastosta, esmes paistinpannulla voi lätkiä vihollisia naamaan. Astalot voivat mennä hyvinkin pian rikki, joku kakkosnelonen lankun pätkä menee muutamien lyöntien jälkeen palasiksi. Pistoolinkin sain hajotettua kun käsiaseita ja kivääreitä voi myös käyttää lyömiseen. Ihan mukava uudistus taisteluihin sinänsä. Ammuksia ei juurikaan pelissä nähdä, välillä kun niitä saa kiitettävästi kerättyä niin peli tekee vittumaiset ja kippas kappas, hahmo herää jostain ihan muualta ja ilman mitään varusteita. Sinne meni kaikki vaivannäkö ammuksien säästämisestä. 

Pelissä on sivutehtäviä joita ei ole pakko tehdä, mutta osa tehtävistä voi valottaa Silent Hillin muutenkin ankeita tapahtumia. Ikävä kyllä suurinta osaa sivutehtävistä minäkään en olisi löytänyt ilman, että olisin läpipeluu ohjeita netistä lukenut. Jotenkin niin..URGH!! Ei minua kiinnosta tyhjässä kaupungissa joka ovea koittaa ja niistä ovista joista sisään pääsee niin tyhjät huoneet eivät juuri kiinnosta tutkimaan lisää. Ilman ohjeita en tosiaan olisi löytänyt puoliakaan näistä sivutehtävistä. Enkä kyllä olisi suurinta osaa osannut ilman ohjeita tehdä. Mistä helvetistä voi tietää että tämä mystinen tappi joka löytyi ihan vahingossa jostain kujan pätkällä olleesta laatikosta pitäisi viedä toiselle puolen kaupunkia olevaan pikku puistoon jossa on tynnyrin päällä pikku reikä johon sen voi asettaa?

Onneksi sain pelin halvalla, voin sanoa että tämä on törkeimmästä päästä oleva tekele. Minä sentään olen pelannut myös Silent Hill Shattered Memories peliä josta en yhtään tykännyt. Mutta sekin oli kuitenkin parempi peli kuin tämä. 

Hyvää

Erilainen Silent Hill
Painajaismaailman juoksut oli kivoja

Huonoa

Vihollisten tekoäly
Loputon haahuilu
Aseiden kestävyys
Kontrollit
Juoni liian kliseinen
Nykiminen
"Loppu pomo"

Arvosana 3/10

Voi kiitos, tee se. Lopeta tämä tuska minkä peli aiheutti 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti