Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 26. helmikuuta 2015

Ennakkokatsaus Resident Evil Revelations 2 PS4


Juuri mitään en peliltä odottanut. Joten ehkä siksi itse en ole tähän mennessä mitenkään pettynyt, pitemminkin jopa positiivisesti yllättynyt.

Elikkäs jälleen kerran pelataan Claire Redfieldillä. Mukanaan seikkailussa hänellä on Moira Burton, Barry Burtonin tytär. Kumpikin kuuluu TerraSave organisaatioon joka on vähemmän militaristinen mitä esim BSAA. Voisi ajatella että ressu maailman punainen risti, nyt kun bioterrorismi on arkipäivää. Jokin hauska paarti on TerraSavella menossa johon kuokkavieraat tulevat kommandopipot päässä ja aseet tanassa, kaapaten suurimman osan porukasta, mukaanlukien Clairen ja Moiran. Herätys on ikävä.


Niin siinäpä sitä juonen tynkää. Entäs se pelattavuus? No aika samoilla linjoilla mennään aiemman Revelations pelin kanssa, ehkä hiven hiotumpana. Ei niin akrobaattista mitä RE6 mutta ei ihan niin kankeaa mitä Revelationissa. Hieman hankala selittää ja vertailla, varsinkin kun minä pelasin sen Revelationin 3DS käs konsolilla. Tällä hetkellä siis itse voin sanoa että tykkään kontrolleista. Ihan hyvin istuu. 

Taistelut ovat sitä samaa, pienellä yllätyksellä. Moira kun ei halua käyttää ampuma-aseita. Jokin traumaattinen juttu varmasti tapahtunut lapsuudessa tai teininä. Claire tietää tämän mutta vielä ei ole kerrottu syytä. Hän siis kantaa taskulamppua ja sorkkarautaa, mitä myös aseena käyttää. Taskulampulla voi etsiä piilotettuja esineitä (kimallus paljastaa) mutta myös sokaista vihollisia jolloin pääsee paremmin lähitaistelua mököihin käyttämään. Claire taasen on porukan ase-expertti, onhan zombien lahtaus tuttua huttua jo RE2 lähtien. Lamppua hän ei tosin kanssa eikä osaa avata lukittuja laatikoita. Eli dynaaminen duo kyseessä. Kumpikin hahmo on hieman erilainen ja erilaiset kyvyt omaavia. Yksinpelatessa hahmoa voi vaihtaa napin painalluksella. Onneksi on splitscreen sekä jossain vaiheessa saapuva nettipeli mahdollisuus. Tekoäly kun ei (yllättäen) ole niin loistava. 

Siitä jaetusta ruudusta, ikävä kyllä teknologiamme ei ole vissiin kehittynyt edes uusilla konsoleilla siihen malliin, että kuva olisi oikeasti 50/50. Taas kerran kuva on jaettu kuten RE5&6 eli kummallakin jää sitä tyhjää ruutua oman ruudun ympärille. Toinen on yläkulmassa ja toinen alakulmassa, sitten ne välit on pelkkää mustaa. Eli 42" telkkarissakin kuva on kuin katselisi 10" telkkaria. Eli jos pelaa kotisohvalta niin melko sähläämiseksi välillä menee kun ei näe.

Ympäristöä voi välillä käyttää hyödyksi.
Taistelu itsessään, on minusta onnistunutta. Kampanjassa (tällä hetkellä normaali vaikeustasolla) on patruunat vähissä ja niitä saa metsästää taskulampun kanssa ja penkomalla laatikoita. Viholliset kun ovat hieman kestävämpiä. Tässä pelissä on taas sitä selviytymisen tuntua, eli kovin monesti ei tarvi...hmmm zombin? purra että henki lähtee. On siis pakko tehdä yhteistyötä, Moira jos vain onnistuu sokaisemaan vihun, meleetä ensin vaikka Clairella (kyllä hänellä on se puukko joka ei niin paljoa vahinkoa tee jos vertaa sorkkarautaan) ja kun vihu on maassa niin Moira hoitaa homman soseuttamalla vihun pään. Näin säästimme ammuksia sellaiseen kohtaukseen missä niitä tarvitsee. Vihollisilla on myös erilaisia heikkouksia, jos pääsee seläntaakse hiippailemaan (en ole kuin kerran onnistunut) niin saa kerrasta hengen pois. Vihollisia on myös erilaisia, rivi-ölliä isompaa ölliä, räjähtävää ja niinpäin pois. Eli välillä pitää miettiä kannattaako mennä edes lähelle. RE6 verrattuna tässä siis löytyy sitä selviytymiskauhun tuntua paljon enemmän. 


Alkaa mennä jo Silent Hillin puolelle nämä öllit :D ainakin välillä tuntuu siltä jos niitä tarkemmin tutkii
Pelissä siis kerätään niitä vanhoja tuttuja ammuksia, yrttejä, aseenpäivitys osia (revelations teeman mukaisesti) ja avaimia että pääsee eteenpäin. Muutama erikoisempi esinekkin on, polttopullot ja kiristyssiteet ainakin tällä hetkellä tullut vastaan.

Pääsemme graafiselle puolelle. No tuota, ei ehkä ihan niin hienon näköistä mitä voisi odottaa mutta ei toisaalta niin rumaakaan että voisi täysin haukkua. Taustat ja pinnat ovat hieman sellasia...no mitäänsanomattomia, ei mitään kovin hienon näköisiä. Tosin tämä pelihän tuli kaikille konsoleille paitsi Nintendolle. Eli PS3&4, Vita(?), PC, Xbox 360&one. Eli kun näin monelle laitteelle tulee niin heikoimpien ehdoilla mennään. Grafiikka moottorina toimii se jokin modattu versio MT frameworksista. Ei siis uusinta teknologiaa sekään, mutta minun silmääni riittävän nätti peli. Voisi ajatella että hieman hiotummalta näyttää kuin RE6. Sekä PS4 versio kun kyseessä niin käsittääkseni pitäisi olla FullHD ja 60fps. Vanhemmilla vehkeillä sitten vähemmän silmäkarkkia. Mutta tähän mennessä siis liikkeet ovat mukavan sulavia kiitos 60 kuvataajuuden. 

AAAAUUUTTAAAKAAAAA!!!  Mokoma™

Uuu ja ihanan mahtavana bonuksena päälle Raid pelimuoto on erittäin koukuttava. Itse olen sitä tällä hetkellä pelannut enemmän kuin kampanjaa (kampanjaa kun pelaan oman kullan kans splittinä niin se yleensä jää iltapelaamiseksi ja parin tunnin kestoisiksi). 

Raid moodissa voi itselleen ostaa aseita ja taitoja tason noustessa. 
Pääsemme nyt siis siihen että mitä mieltä tällä hetkellä olen pelistä, lopullista arvostelua on hankala tehdä kun peli on jaettu 4 episodiin jotka ilmestyvät noin viikon välein (levyversio tulee sisältämään kaikki jaksot kerralla tietysti). Juoni tuntuu olevan toisaalta vanhan kierrätystä, CodeVeronica X:ssä jo Claire heräsi vankilasta ja sieltä piti pakoon päästä, sekä Chris häntä tuli sitten pelastamaan (pelistä on jo paljastettu että Barry tulee tytärtään etsimään) eli saman toistoa kuin jo joskus aikoinaan. Tällä hetkellä ei ole vielä tiedossa kuka kaappauksen takana on ja miksi. Eli juoni on kertaallen nähty muutenkin niin siitä ei ainakaan tällä hetkellä mitään erikoismainintaa voi pelille antaa. Pelimekanismit ovat samaa kuin Revelationsissa mutta grafiikka moottori on enemmän RE6 tasoa. Graafisesti siis keskitasoa omasta mielestäni. Mököt ovat ihan hienon näköisiä ja muistuttavat ehkä hitusen enemmän zombeja kuitenkin mitä aiemmassa Revelationsissa (jelly öllejä ja kaloja) eli siitä plussaa. Aseet tekevät vahinkoa, eli tarkoitan siis sitä kun ammut vihollista johonkin arkaan paikkaan niin jokin reaktio saadaan aikaiseksi, Revelationsissa viholliset vain imivät itseensä ammuksia kunnes kuolivat. Nyt siis ainakin saa sitä tunnetta että vihuihin sattuu. Raid moodi on erittäin hauskaa pelattavaa. Hahmoihin en ole vielä päässyt mitenkään sisälle, Clairekin tuntuu jotenkin...epä Clairelta varsinkin jos on pelannut niitä aiempia ressuja niin uskoisin että porukka joka tätä pelaa ymmärtää mitä tarkoitan. 

Mutta niin pääsemme siis siihen että, minun mielestäni jos pidät Resident Evil peleistä, sinulla on 25€ tuhlattavaksi, niin tuhlaa ihmeessä tähän. Itse uskallan suositella. Etenkin jos sinulla on kaveri jonka kans haluat samalta sohvalta pelata, ei ole PS4:lle vielä kovin montaa hyvää jaetun ruudun peliä tehty (ainakaan sellaisia jotka itseäni tai kihlattua kiinnostaisi). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti