Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 26. helmikuuta 2015

Sam & Max Save the World arvostelu (season 1) PC


Kullan kaa ollaan innostuttu pelailemaan näitä point&click pelejä yhdessä. On se välillä mukavaa pelata ihan aivopähkinä pelejä eikä vain aivotonta fps mättöä. Tosin kyseinen pelisarja tunnetaan yhtä loogisista päätelmistä mitä Monkey Island pelit. Tosin nämä ovat siis niitä uudempia Sam & Max pelejä, jotka Telltale uudelleen herätti henkiin 2006. 

Se iki ensimmäinen Sam & Max hieman on graafinen ilme muuttunut jos vertaa seuraavaan kuvaan
Meet Sam & Max in 2006
Eli keitä ovat Sam & Max? No Sam on fedoraa pitävä koira poliisi ja porukan aivot. Max taasen on jänes.... hyvin häiriintynyt jänes. Hän toimii porukan (suuremmaksi osaksi) huumori vastaavana ja väkivaltaisempana yksilönä.  Eikä se nyt käy että nää ny ois vaa eläimiä, he ovat freelance poliiseja jotka ratkovat niitä hieman oudompia rikoksia. 

Mistä päästään ensimmäisen kauden alkuun. Pitkään ovat olleet työtä vailla, mutta puhelin soi ja töitä tulee. Nämä pelit siis tosiaan tulivat jaksottain. Eli ensimmäinen kausi sisältää 6 jaksoa. Jokaisessa jaksossa on omat pähkinänsä ja rikollisensa. Takapiru selviää vasta siinä viimeisessä jaksossa. Jokainen jakso pitäisi periaatteessa arvostella erikseen, mutta koska nykyään nämä pelit saa ostettuna pakettina, eli saat kaikki jaksot kerralla niin arvostelen itse paketit kokonaisuuksina. 

Vaarallinen natsi pupu kun Lugerin kanssa aina heiluu :D
Ensimäisessä kaudessa on huumoria joissain jaksoissa enemmän ja joissain vähemmän. Loogisia ratkaisuja pulmiin on joka jaksossa suurin-osa pähkinöistä. Pari sellaista Sam & Max sarjan omalaatuista pähkinää mahtuu mukaan, eli itse piti luntata netistä mitä pitää tehdä ettei jumiin jää. Tosin voin sanoa että tarpeeksi jos jaksaa esineitä kierrättää ja kokeilla kaikkeen niin yleensä eteenpäin pääsee pelkällä tuurilla. Välillä tosin tuntuu  että peli suorastaan haistattattelee päin pelaajan naamaa joillain pulmilla. Tulee sitten sellanen kivan mukava typerä olo. 

Hahmot ovat suurimmaksi osaksi ihan hauskoja. Parempi niin sillä tämä peli kierrätää samoja hahmoja jaksosta toiseen. Mukana on jatkuvasti alaa vaihtava Sybil, salaliittoteorioihin hurahtanut epämukavan kaupan myyjä/omistaja Bosco ja aina yhtä ärsyttävä soda poppers kolmikko Peepers, Specs ja Whizzer (nimistä voi jo jotain päätellä) sekä rotta Jimmy two-teeth. 

Itseäni hieman vaivasi se hahmojen kierrättäminen, tämä tosin ei ole mikään megaluokan peli joten sen toisaalta ymmärtää eikä se nyt niin vaivaa. Jos tosin joku hahmo aiheuttaa ärsytystä niin ikävä kyllä voit olla varma että se löytyy melkeinpä joka jaksosta jossain muodossa.

Pelattavuus on perus P&C (keksin lyhennyksen ihan ite...tai sitten se on yleisessä käytössä. Olen laiska) eli hiirellä hoituu niin tavara valikon tutkinta ja esineisiin koskeminen sekä hahmoille puhuminen, niin ja liikkuminen. Näppäimistölläkin voi tosin liikkua mutta itse kun pelaan tätä peliä telkun kautta niin en langallista näppäimistöäni ala jatko usb piuhalla vetämään mihinkään niin pelkkä hiiri onneksi riittää. Ohjain tukea pelissä ei oikein ole, onhan tää 2006v peli kuitenkin. Enimmäkseen ohjaus onnistuu ilman ongelmia, välillä tosin saattaa tulla virhe klikkauksia, joko siksi että Max palloilee jonkin kohteen eteen tai pikkusen väärään kohtaan klikkaat mihin olet liikkumassa että kuvakulma vaihtuukin toiseksi ja sitä rataa. Onneksi tämä on pieni vaiva joka hyvin harvoin ärsyttämään asti pääsi. 

Ameriiicaaaa
Graafisesti peli on aika 2006 :D eli ei mitään kovin ihmeitä sovi odottaa. Sopii pelin tyyliin tosin graafinen ilme muutenkin, ainut ärsytys tulee niistä soda poppereista, heidän päät ja lärsät ärsyttävät minua. Jokin piirtotyylistä johtuva juttu.

Mutta niin, pelissä saa kyllä naurua, turhautumista, onnistumisen tunnetta ja päänsärkyä ihan tarpeeksi. Ei mikään ihme että tätä vielä pari kautta lisää tehtiin. 

Voisin sanoa omaksi arvosanaksi 6/10 ensimmäisessä kaudessa huumoria ei ollut minusta tarpeeksi, ehkä hiukka liikaa umerica juttuja jotka aukeavat vain amerikkalaisille. Jotain jäi puuttumaan. Katsotaan mitä toinen kausi tuo tullessaan.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti