Insta

Steam ID

PSN ID

lauantai 21. helmikuuta 2015

The Legend of Zelda Majora´s Mask 3DS


Nyt se on läpi. Aikaa meni arviolta 17-25h sydämen paloja jäi hakematta mutta kaikki naamarit hommasin. Hupaista oli suurimmaksi osaksi mutta välissä kyllä turhautuminen ja liika suorittaminen aiheuttivat ärsytystä joka lähenteli suorastaan vitutusta. 

Tarinamme alkaa siitä, kun Ocarina of Time pelin sankari Link (kyllä, tämä on suora jatko kyseiselle pelille) samoaa jossain päin...Hyruleaa tai...tuota niin. Kuitenkin jossain metsässä hän samoaa. Etsien karannutta/kadonnutta ystävää (ilmeisimmin OcT:n lopussa lompsimaan lähtenyttä Navi keijua). Metsässä hän kohtaa naamioon taa piiloutuneen Skull Kidin jonka kaksi kaveri keijua säikyttävät Linkin hevosen ja diipadaapa. Summasummarum. Link joutuu johonkin vieraaseen ulottuvuuteen, Terminaan jossa ilkeän näköinen kuu uhkaa tuhota maailman. Ai niin joo, Link myös kirotaan Dekuscrupiksi. Että tästä se seikkailu alkaa.

Niin kuten sanoin, tämä peli on ensimmäinen suora jatko-osa. Ocarina of Time jos on tullut pelattua läpi, niin varmasti tuttuja hahmoja tulee vastaan. Liekkö tässä sitten kyse kierrättämisestä, eli olisi peli saatu halvemmalla tehtyä. Vai onko jokin vaihtoehto maailma ollut jo suunnitteilla aikaisemmin. Mene ja tiedä. Tuttuja hahmoja kyllä riittää.

Erot tekstuureissa ovat ilmiselvät. Kellokin on muuttunut alkuperäisestä
Kohtuu perus huttua Zelda peliksi. 4 temppeliä jotka pitää puhdistaa pahasta ja tämän jälkeen pääpahan kimppuun. Matkalle mahtuu hyvinkin paljon sivutehtäviä, joita on "helppo" seurata lasten salaseurasta saatavalla Bombers notebookin avulla. No on sitä paljon järkeistetty verrattuna siihen N64 versioon. Pelissä on suuressa osassa naamiot. Pelin teema suorastaan. Sen verran voin sanoa että kaikkien naamareiden kerääminen palkitaan hyvinkin mieluisella lahjalla. Itse juuri tämän takia keräsin kaikki naamarit. Osan melkeinpä muistin ulkoa kuinka ne saadaan, parin naamarin takia oli pakko luntata netistä mistä ne saa. En nimittäin enää jaksa samaa mitä jaksoin kakarana. Eli grindata peliä niin kauan että löydän kaiken ilman apuja. No 94% löysin kaiken itse sekä menin temppelit myös. Pelissä on siis kyllä se jättimäinen Sheikah stone jolta voi luntata neuvoja ainakin temppeleihin ja sydänten palasten sijaintiin. Suosittelen käyttämään...tai sitten hakee ohjeet vain netistä. Miten vain. Tässä pelissä on pieniä sellasia...hmm sanotaan näin että meikänkin hermot oli koetuksella kun johonkin temppeliin jumiin jäi. Tässä Zeldassa ei juuri kädestä pidellä jos verrataan OcT:een. 

Tässäpä kyseinen kirjanen. Kuva muuten N64 Zelda versiosta.

Oh Tingle, you are so gay :3
Liikkuminen ja taisteleminen on sitä tuttua huttua. Siitä ei siis tarvitse sen enempää oikeastaan kirjoittaa. Ainoa ero aiempaan remakeen on toisen tatin käyttö mahdollisuus. Jos sinulla on uusi 3DS siinä on se pikku tatti millä voi kameraa pyörittää. Jos sinulla on CirclepadPro kuten minulla niin sekin toimii. Harvemmin kieltämättä sitä käytin, mutta lisää se hieman käyttömukavuutta tuohon normi 3DS malliin. Ai niin, kun tässä pelissä on 3 naamaria jotka muuttavat sankarin ulkonäköä ja kykyjä, niin voin sen sanoa että Goronilla oli välillä tuskastuttavaa pyörimällä liikkua. Johtuen tuosta 3DS:n analogi ohjaimesta. Helvetin hankala saada pientä korjausta liikerataan tehtyä. Onneksi näitä paikkoja ei kovin montaa ollut jossa tarvitsee pikkutarkkaa ohjausta. 3DS kun ei sellaiseen sovellu ohjaimensa puolesta. 

Graafisesti peliä on päivitetty yhtä paljon kuin aiempaakin. Eli rosoiset reunat ovat sileitä, textuureja on lisää, 3D efektiä on käytetty hyvin (jos silmät/pää kestää katsella), värit on nättejä ja hahmoissa on enemmän yksityiskohtia sekä pieniä kauneus lei..muokkauksia on tehty. 

Kumpi on N64 ja kumpi 3DS?! 
Äänien puolesta tuttua Zelda huttua. Ainut mikä itseäni perin juurin ärsytti, oli viimeisessä temppelissä käytettävä biisi. Sitä kun pitää välillä melko tiuhaan soitella, niin on hyvin ärsyttävää ettei voi skipata biisin soittoa. Eli kun ensin painelet ne napit miten soitetaan, hahmo vielä soittaa sen biisin, eli sitä kohtaa ei voi skipata. Suurimmaksi osaksi tämä ei haittaa mutta viimeisessä temppelissä alkoi jo toivoa sitä skippaus nappulaa. Sama biisi uudestaan ja uudestaan soittaa lyhyessä ajassa ärsyttää. 

KUUMOTTAA NIIN VITUSTI!!! (kuumottaa get it? :D )

Ärsytyksistä kun tuli puhe, tämä on niitä Zelda pelejä että tästä joko tykkää tai vihaa. Tosin jotkut ovat vähän siltä väliltä pelin suhteen. Kuten minä. Toisaalta rakastan tätä peliä, toisaalta vihaan. On hieno keksintö että pelissä on 3pv aikaa seikkailla. Tämän ajan jälkeen BOOOOM maailmanloppu. Onneksi aikaa voi hieman muokata pelissä. Voi hypätä ajassa eteenpäin sen verran kuin haluaa tunnin tarkkuudella (tätä ei ollut alkuperäisessä N64 versiossa. Aika meni joko seuraavaan aamuun tai iltaan), aikaa voi hidastaa eli sekunnit ovat oikeita sekunteja. Sekä tietysti ajassa palaaminen ensimmäiseen päivään jolloin kaikki alkaa alusta...kaikki. Niin tämä rumbaaminen ajassa ees taas on välillä hyvinkin ärsyttävää, luojalle kiitos että pelin tekijät ovat hoksanneet sen tässä uusinnassa. Eli pystyy siis hyppäämään tosiaan tunnin tarkkuudella ajassa eteenpäin. Jotkut tapahtumat kun tapahtuvat tiettynä päivänä tiettyyn aikaan. Ei tarvitse enää niin haahuilla pelissä. Vähän sama kuin olisit tullut johonkin tapaamiseen/tapahtumaan monta tuntia etuajassa. Saa sitä miettiä mitä sillä välin tekee. Pelissä on joitakin ongelmia jotka olivat jo alkuperäisessä, mutta paketti pysyy hyvin kasassa ja jos aika rumbaaminen ei ole ongelma niin tämä on erittäin loistava peli. 

Siitäpä pääsemme arvosanaan 8/10 ainakin jos on nostalginen kuten minä. Uskaltaisin sanoa että uusille pelaajille arvosana voi jäädä sinne 5-7 tienoille. En voi vielä tuohon vastata kun ei ole vaimoke tätä päässyt kokeilemaan. Hän kun ei ole koskaan aiemmin pelannut Majora´s Maskia.    

Hyvää

+ Hyvin onnistunut käännös
+ Graafinen kauneus
+ Se on Zelda peli (ilman prinsessa Zeldaa)
+ Hahmot
+ Osa sivutehtävistä hauskoja
+ Paljon tekemistä
+ Musiikki
+ Tarina

Huonoa

- Paikoin huonot kontrollit johtuen 3DS:stä
- Aika rumbaaminen (ei haittaa kaikkia)
- Liian helppo (ainakin jos tekee niitä sivutehtäviä niin peli helpottuu huomattavasti, loppu pomonkin tapoin alle  kahdessa minuutissa)
-  Saman toistoa (koska aika rumba)

Eyes without a face

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti