Insta

Steam ID

PSN ID

torstai 5. helmikuuta 2015

Grim Fandango "Remastered" PC


Miksikö remastered heittomerkeissä? No siksi kun ei tämä nyt ihan oikea paranneltu peli ole, pitemminkin uudelleen julkaisu pienellä graafisella parannuksella. Lähinnä hahmomallit ovat pehmeämpiä ja varjot ovat reaaliaikaisia ja paremmin tehtyjä. Välivideot ja taustat ovat täysin alkuperäiset. Niin ja löytyyhän tästä tekijöiden kommentti raita. Itse en ole juuri koskaan sellaisista perustanut niin ei tuo itselleni mitään kiinnostavaa lisää peliin. 

Vasemmalla originaali ja oikealla remastered Manny. 
Niin että tuota noin, LucasArts pelistudion kenties hienoin seikkailupelihän tässä on kyseessä. On huumoria, meksikolaista kansanperinnettä ja espanjaksi lausuttuja kommentteja, hyvät hahmot ja jopa film noir meininki. Mikä siis meni aikoinaan vikaan kun tämän pelin jälkeen LucasArts keskittyi tekemään muita pelejä?

Olet Manuel "Manny" Calavera, matkamyyjä tuonpuoleiseen, ainakin siihen asti että olet sovittanut elämässäsi tehdyt pahuudet ja pääset itse viimeiselle matkallesi. Löytyy musta viikatemiehen kaapu ja viikate, sekä can do-asenne. Yrittäessäsi viedä paremman asiakkaan kilpailevalta myyjältä, sotkeudut korruption ja valheiden sekasotkuun. Kuka pääsee taivaaseen ja kenen taivaspaikka on turvattuna kun ei edes viikatemieheen voi luottaa?  


Peli on siis seikkailu peli, tarkemmin ottaen point&click. Juttele hahmoille, etsi esineitä ja käytä niitä. Hyvin toimiva konsepti paperilla. Ikävä kyllä pelissä on joitain bugeja joita ei edes tähän remastered versioonkaan ole korjattu. Liikkuminen on välillä hieman ongelmallista, kuvakulmista ei aina tiedä missä menee se raja että kuvakulma vaihtuu. Itse pelasin PS4 ohjainta käyttäen ja suurimmaksi osaksi olin tyytyväinen ohjaukseen. Vasta pelin myöhemmässä vaiheessa, oli pakko käyttää hiirtä alueen "skannaamiseen" eli hiirtä liikuttaa jokaisen esineen kohdalle ja katsoa muuttaako kursori muotoaan. Mannylla siis pääkin liikkuu kiinnostavan esineen suuntaan, mutta vain kun hän on tarpeeksi lähellä kohdetta. 

Pelin hahmot ja juoni ovat erittäin hyvin tehty.
Välillä oli meikäläisenkin PAKKO tutkia netistä läpipeluu ohjetta, kun ei ollut huomannut jotakin esinettä käyttää tietyssä tilanteessa, tai ei vain löytynyt mitään "järkevää" keinoa edetä. Pelissä siis on suurimmaksi osaksi ihan loogisia ratkaisuja pulmiin. Välillä tosin tuntuu että on jokin pulma tehty vittusillaan niin vaikeaksi ettei sitä voi ratkaista kuin vahingossa tai pelkästään lukemalla strategia oppaasta etenemis ohjetta. Minun mielestäni siis peli ei ole täysin tasapainossa pulmien suhteen ja koska kyseessä on seikkailupeli niin pelissä ei juuri muuta ole kuin ongelmanratkaisu kohtauksia!!!  


Arvosana 6/10

Hyvää

+ Musiikki 
+ Hahmot
+ Huumori
+ Juoni
+ Meksiko teema
+ Enimmäkseen loogiset pulmat

Huonoa

- Bugit (samat kuin jo alkuperäisessä)
- Epäloogisia pulmia joihin pakko käyttää netti ohjeita
- Kontrollit eivät välillä "toimi"
- Kuvakulmat ongelmallisia välillä

Liian vähän tehty uudistuksia/parannuksia hintaansa nähden. Peli on edelleen loistava seikkailupeli -90 luvun lopun timantteja. Tämä ei tosin niin vähillä eväillä oikeuta minusta 10-15€ hintalappua uudelleen julkaisuun jota vaivaa alkuperäiset bugit ja kankeudet. (hinta hieman vaihtelee gogissa näytti olevan 11,89€ kun taas steam ja PSN myivät vajaan 15€ hintaan)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti