Insta

Steam ID

PSN ID

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Borderlands The Pre-Sequel PC


Sarjassamme hyvä FPS peli osa 3 muttei kuitenkaan virallinen kolmas osa jatkumosta. Tässä pelissä valotetaan hieman Handsome Jackin taustoja, kuinka hänestä tuli megalomaaninen narsisti psykopaatti. 

Valittavana on 4 uutta hahmoluokkaa. Kaikkien suosikki Claptrap ensimmäistä kertaa pelattavana hahmona, Athena jonkinsortin assassiini, Nisha tö Sheriffi sekä Iki-ihana terminaattori wannabe Wilhelm. Jokainen hahmo on kyvyiltään hyvin erilainen, hauskin hahmo tietysti on Claptrap. En ole henkilökohtaisesti lämmennyt näille kahdelle naishahmolle. 
 

Aseet ovat aikalailla samanlaisia kuin aiemmissa osissa, uutuutena tosin tulee laser aseet. PEWPEWPEW aaaw yeah. Sekä uusi elementti on slagin sijasta jää. Viholliset voi siis jäädyttää. Pelattavuus on edelleen sitä samaa, uutena asiana tulee vähäinen painovoima ja hapen tarve. Koska nyt seikkaillaan kuussa (enimmäkseen). Eli HP ja Shield mittarin lisäksi pitää ihmishahmojen pitää silmällä myös happea. Tähänkin on nyt sitten vaihdettavia happilaitteita, joidenkin avulla melee tai slam iskun vahingon tuottamus nousee, sekä tietysti hapen määrä. Niin ja nyt pystyy tekemään boostaus hyppyjä, eli hieman hapella antaa puskua siihen suuntaan mihin on hypännyt, happea tosin kuluu hitusen tätä tehdessä. Onneksi kenttiin on sinnetänne ripoteltu joko happiasemia ja happi paikkoja, niin ja aika runsaasti ihmisviholliset ainakin pudottavat happipulloja kuollessaan. Hapettomuus tosin tekee myös sen että tuli elementti ei hapettomassa tilassa toimi, eli tulihan ei elä ilman happea. Fiksua että huomasivat tuollaisen asian. 

Uudet ajoneuvot ovat myös mukana, kuu auto kahdelle hengelle ja kuu "mopot" joita saa 4kpl eli kaikki ovat yhden istuttavia. Näitä voisi ajatella temppu mopoina, näillä kun voi hyppiä (parissa kohdassa juonikin vaatii näiden vehkeiden hyppy ominaisuuden käyttöä.) 
Vihollisia on joitakin "uusia", mutta melko monet varsinkin ihmisten keskuudessa ovat vanhojen kierrätystä uusilla "asuilla". 


Juoni oli ihan hyvin tehty ja selvitti joitain asioita mitkä kenties ovat ihmisiä jääneet vaivaamaan. 

Ikäväkseni en voi pelille kuitenkaan huimia pisteitä arvostelussa antaa, pelissä kun on kohtalaisen paljon bugeja. Joita tuskin korjataan, varsinkin kun pelin tehnyt studio on kaput. Edelleen jotkut achievementit ovat bugisia, tehtävät myös, pientä kaatuilua ja äänten tai grafiikan bugailua tuli havaittua. Pelin erittäin monotoniset paikat ja tehtävät myöskin syövät pelistä ilon. Onneksi tätä voi pelata kavereiden kanssa, yksinpeli olisi melko kuivaa pelattavaa. Kavereiden kanssa tämä onkin selvästi tarkoitettu pelattavaksi, usealla hahmolla on jotain tiimiin vaikuttavia buffeja, jotka ainakin isommissa pomotaisteluissa ovat erittäin tervetulleita uudistuksia. Ei siis ihan niin hyvin onnistunut Borderlands peli mitä aiemmat osat olivat.

Arvosana 7/10

 Hyvää

+ Hahmot
+ Claptrapin vitsit
+ Tuttu ja turvallinen Borderlands
+ Uudet asiat (happi, painottomuus)
+ Kavereiden kanssa parhautta
Huonoa 

- Vihollisissa ei paljoa vaihtelua
- Hyppy kohdat
- Bugit
- Yksin tylsä
- Tylsät alueet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti