Insta

Steam ID

PSN ID

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Murasaki Baby Vita


Urakkaa pukkaa. Onneksi indie pelit ovat yleensä ottaen lyhyitä. Kuten tämäkin. PS Vitan yksinoikeus peli (tällä hetkellä) joten kontrollitkin on suunniteltu Vitan mukaan.

Pelin tavoite on opastaa Tim Burton tyylisten maisemien sekä "ihmisten" läpi, pikku"tyttö" äitinsä luokse. Matkalla tyttö kohtaa monenlaisia ihmisiä (en jaksa joka kohtaan pistää noita heittomerkkejä koska olen laiska)

BÖÖÖ

Pelin graafinen ulkoasu on kuten jo mainitsin Burton mainen. Jos siis diggaat Burtonin tuotoksista niin tämä peli on just sulle. On utopistisia maisemia, löytyy lonkeroa, "ihmisillä" on suu päälaella ja hymyt ovat karseita. Eikä ne olennotkaan ole mitään kivoja, vaikkakaan niitä ei kovin montaa erilaista tule vastaan.

Kun tyttöä pelottaa, hän ei suostu liikkumaan eteenpäin. Pitää siis saada este pois tieltä.

Peliä pelataan taluttamalla tyttöä kädestä kosketusnäytön avulla. Mitä pidemmälle kättä temmot sitä nopeammin tyttö juoksee. Jos hänen kädessään oleva "turva" ilmapallo menee rikki tai on liian kauan karkuteillä, it´s game over man, GAME OVER! Sekä tietysti jos tyttö tippuu johonkin kuiluun tai hukkuu. Aika synkkää. Myöskin pelin taustamaisemia voi ja pitää vaihdella. Tähän käytetään takakosketus paneelia. Osassa taustoista voi aktivoida jonkin toimen, kuten vaikka sähkön "ampumisen" siihen mihin takakosketus näytössä koskettaa. Välillä tuntuu että sormet loppuvat kesken.

Välillä tuli kohtia, joissa piti liikuttaa tyttöä, käyttää takapaneelin toimintoa ja vieläpä jotain estettä siirtää. Sormet meinas loppua kesken.

Kuten siis sanoin, peli on yksinkertainen, mene pisteeltä A pisteelle B. Jakso vaihtuu. Välissä pitää ajoitus riippuvaisia kohtauksia pelata uudelleen ja uudelleen. Aivopähkinöitä tässä ei niinkään ole, mutta hyvät hoksottimet ovat vain hyödyksi. Jotkut ajoituskohdat ovat vain niin perkeleen vittumaisia että itse ainakin turhauduin parin tunnin pelaamisen aikana useamman kerran, eli piti lopettaa pelaaminen. Koko pelin menin siis läpi johonkin kolmeen tuntiin. Eli tämäkään ei todellakaan mikään pitkä peli ole, kaikki Trophytkin saa yhdellä pelikerralla. 

Sellainen peli mihin sopii kuvaus, kerran voin pelata (koska kaunis ja kiehtova juoni) mutta en toista kertaa. Peli kun ei oikein tarjoa mitään uutta seuraavalle pelikerralle.

Arvosana 8/10

Hyvää

+ Hahmot
+ Maisemat
+ Pelattavuus
+ Näin äitien päivään sopiva teema

Huonoa

- Lyhyt
- Helppo
- Paikoin erittäin turhauttavat kohtaukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti