Insta

Steam ID

PSN ID

lauantai 16. toukokuuta 2015

Trine 2 Complete Story PC


Yli hypetettyä Suomi paskaa!! No ei sentään aivan, mutta itsestäni tuntuu että johtuen juurikin siitä että tämä ny on suomalaisen pelifirman tekemä peli, niin on ehkä hitusen saanut ylimääräisiä pisteitä kotimaisilta arvostelijoilta.

Juoni on kohtalaisen tuttua fantasia huttua, 3 sankaria jotka mystinen Trine on valinnut joutuvat taas tahtomattaan (no kaksi ei tahdo ja kolmas on jopa innokas) seikkailuun. Valtakunta pitää pelastaa ja sitä rataa.
Sankari trio vauhdissa
Pelissä on siis 3 erilaista pelattavaa hahmoa, knihti, varas ja maagi. Aika perus fantasia trio. Varas käyttää aseena jousta ja hänellä on heittokoukku. Knihdillä taasen miekka ja kilpi sekä taikamoukari mitä hän voi heitellä. Maagilla taasen on telekinesian voima ja hän pystyy loihtimaan tyhjästä metallisia laatikoita tai lankkuja. Hahmot ovat siis hyvinkin erilaisia.

Pelattavuus ei minusta ole kohdillaan, monessa kohtaa tuntuu että varsinkin hyppimis kohdissa liikkuminen on turhan liukasta, jos verrataan vaikka tasohyppely pelien kuninkaaseen Marioon missä hyppiminen on just sillee ku kontrolloit hahmoa. Tässä on paremman sanan puutteessa liukas meininki, eikä paljoa auta kun jotkut taidot kuten maagin esineiden luominen on 80% ajasta tahatonta.

Peli siis on eräänläinen puzzle tasohyppely jossa taistelu on sivuroolissa. Pomotaisteluita on muutama matkalla. Suurin osa aivopähkinöistä koostuu hyppimisestä, tavaroiden siirtelystä tai luomisesta jotta  päästään jollekkin kielekkeelle/oven läpi että peli etenisi. Hahmoja pitää välillä vaihdella kohtuu tiuhaan. En oikeastaan ymmärrä miten jotkut kohtaukset voisi muka pelata yksinpelillä. Kaksin kaunihimpi mutta kolmatta pyörää ei kaivata. Olen sen verran pelaillut tätä 2 muun kanssa että tiedän sanoa sen, että peli menee lähinnä kaoottiseksi kun hahmoja vipeltää 3 yhtäaikaa ruudulla. Tietenkin välillä yhteistyö voi toimia mutta kaksistaan se toimii parhaiten tämän tyyppisen pelin kanssa. Omasta mielestäni siis. Pro tip: Maagille kannattaa heti alussa pistää kykypisteitä sen verran että saat tehtyä useamman laatikon ja osaat luoda "lankun". Kaikkein helpoimmalla pääsee floodaamalla siltoja joka rakoon.

Graafisesti peli on erittäin nätti tasohyppely peliksi, että propsit siitä tekijöille. Harmillisesti tuntui että varsinkin alussa pelissä ei niin hirveitä eroja maastossa ole, vasta lisäosassa tuli selkeästi hyvin erilaisemmat maisemat katseltavaksi. Ikävä kyllä sen mitä tätä kullan kans pelailin niin ei se enää turhautumisen alta jaksanut juuri ilostuttaa sen kummemin. 

Äänimaailma on musiikeiltaan ja peikkojen urahduksineen fantasia peliin sopiva. Itseäni tosin ärsytti sellainen seikka, että vaikka pelissä pitäisi olla kokonaan suomeksi tekstit niin aika useasti tuli siltikin enkku tekstejä vastaan. Eli käännöstyö jätetty vituralleen paikoin.  

No tottakai fantasia pelissä pitää lohikäärme olla!
Peli saisi minulta paremman arvosanan jos kontrollit eivät oikeasti olisi niin kusiset ja puzzlet eivät olisi niin turhauttavan tarkkuutta vaativia. Enkä ymmärrä miten tämän muka voisi alusta loppuun pelata yksinpelillä, sen verran monessa kohtaa kaveria tarvitsee avuksi.

Ohessa pieni pätkä pelivideota jonkinasteisella höpötyksellä. En ole pitkään aikaan PC puolella käyttänyt noita pelivideon kaappaus ohjelmia niin hieman päässyt taas unohtumaan miten niitä käytetään. Eikä edelleenkään netti yhteys ole kuin 24/1 että erittäin tuskallista koittaa saada edes muutaman sadan megan kokoista videota nettiin upattua. Ehkä joskus saataisiin kuitu netti niin olisi ihanaa elämää.


Arvosana 6/10

Hyvää

+ Graafinen ulkonäkö
+ Loppua kohden vaihtelevat kentät
+ Jopa kolmen pelaajan coop
+ Äänimaailma sopii tähän peliin
Huonoa

- Alussa itseään toistavat kentät käyvät tylsiksi
- Puzzlet turhauttavia ja välillä aivan liian tarkkoja
- Kontrollit kusee ohjaimella ja näppäimistöllä myös

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti