Insta

Steam ID

PSN ID

maanantai 11. toukokuuta 2015

Sniper Elite V2 PC

Hehheh, pelin "juoneen" kuuluu saksalaisten V2 raketit joten se on nimessäkin.
Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi tämänkin pelattua. Iso syy miksi jaksoin tahkota pelin läpi, on se että pelasin sen kullan kanssa läpi :D en nimittäin ollut ajatellut sitä että koko pelin voi pelata cooppina läpi. 

WW2 on aikakausi jossa pelataan pelin nimensä mukaisesti tarkka-ampujalla. Yllätys yllätys US of A tyypillä tietysti, natsit on paskaa ja ryssät kans. Kumpiakin pelissä ammutaan. 

Ei ollunna piippalakit :( mutta onneksi karvalakeissa on tähti mihin tähdätä.
Pelihän sai aikoinaan paljonkin kiitosta ja ylistystä sen hienoista fysiikka mallinuksista sekä hienosta killcam toiminnostaan. Onhan se siistiä nähdä kuinka luoti lävistää ilkeän natsin kivekset tai pään. Se on siis siistiä ja silleen, sen ensimmäiset kakskyt kertaa kun sen näkee. Sen jälkeen alkaa hohto haihtua. 

Graafisesti ei kaunein eikä rumin, kultaista keskitietä kulkeva peli. Ei oikein muuta sanottavaa siltä saralta.

Nää on hienon näköisiä, mutta aikapian niihin kyllästyy kun hidastavat peliä, onneksi saa säädettyä kokonaan poiskin.
Äänimaailma on hyvin saatu mallinnettua, ainakin kuulokkeet päässä kun pelaa niin huomaa miten esimerkiksi rakennukset vaikuttavat aseiden ääniin. Millainen kajahdus siis kuuluu, sekä vihollisia on välillä hankala paikantaa äänen perusteella kun kaikuu ja silleen. Itse tykkäsin.

Vasemmalla pulssi, oikealla lippaassa olevat ammukset. Keskellä ilkeän näköinen venäläis tankki. Onneksi sekin tippuu nätisti kun tankinkorkkiin vain ampuu.
Luodin lentorata fysiikat ovat hyvin tehty. Varsinkin jos pistää sen realismin päälle, saa välillä tosissaan sihdata että osuu siihen mihin aikoo ampua. Etenkin pitkillä matkoilla. On myös hauskaa että pelissä käytetään pulssimittaria, mitä rauhallisempi hahmo on (ei ole juossut, ei ole tulituksen kohteena etc.) niin sitä tarkemmin hahmo pystyy ampumaan ja tekemään tosi tarkkoja tähtäyksiä joissa aika hidastuu. Osa näistä mainitsemistani efekteistä toimii vain silloin kunnolla kun vaikeustaso on realistisella. Normaali vaikeustasolla ei esimerkiksi tarvitse tuulesta välittää eikä hahmolla suuremmallakaan sykkeellä kivääri kovin hirveästi heilu.

Tässä ollaan viinipulloja ampumassa, pelissä "kerättävä" esine
Yksinkertaiset kontrollit, yhdellä napilla hahmo menee suojien taakse kyykkimään, kiikari kivääri kädessä toinen hiiren nappi ottaa kiikari tähtäyksen käyttöön, toisella napilla ampuu. Ctrl taasen tähdätään kiväärillä ilman kiikaria. Koska 3rd person shooter kyseessä niin aseet tuppaavat ampua päin persettä, siis jos ei ammu kiikarin kautta. Lähietäisyydeltäkin on helvetin hankala osua mihinkään, kunnes oppii muutaman jujun tietyillä aseilla. Lähinnä siis se että mihin kohtaan pitää "tähdätä" kun ampuu tähtäys ristikon avulla. 

Pumppu pettää.
Kaverin kanssa pelattuna tämän jaksaa pelata läpi. Hyvin lyhyt peli jälleen kerran kyseessä, keskimäärin yhteen kenttään menee 15-30min x 10 kenttää = about 5-6h. Opeteltua kentät ulkoa niin varmaan vain puolet ajasta. Viholliset kun spawnaavat samoihin paikkoihin kentissä, eli yllätyksellisyyttä ei jää uusille pelikerroille juuri ollenkaan. Muita coop muotoja myös on mutta niitä ei jotenki jaksanut. Itse kuitenkin nautin aina eniten itse tarinasta. Vaikka tässä se on melko pintapuolinen, tapa pahikset koska natsi. Ei oikein sen ihmeellisempää juonta, ei sitä tosin ole yritettykkään sen kummempaa kässäriä tehdä.

Arvosana 7/10

Hyvää

+ Pelattavuus
+ Tekoäly
+ Pulssimittari
+ Kuolin animaatiot
+ Koko kampanjan Coop

Huonoa 

- Lyhyt
- Suppeat kentät
- Ei uudelleen peluuarvoa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti