Insta

Steam ID

PSN ID

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

The Unfinished Swan PS3/Vita/PS4


Taidepläjäys tällä kertaa. Pelin pääsee läpi ihan muutamassa tunnissa, itselläni taisi mennä 2-3h väliin. Silleen nätti/kaunis/hieno peli, tykkäsin kevyistä mutta selkeistä aivopähkinöistä olisivat kyllä saaneet vähän vaikeampia olla.

Olet pikkupoika jonka mamma ottaa ja heittää lusikan nurkkaan, poika saa muistoksi valita yhden keskeneräisen taulun monesta muusta keskeneräisestä taulusta. No nimikin viittaa minkä taulun poika valitsee. Yhtenä iltana joutsen karkaa kanvaasistaan ja poika lähtee perään. Tästä seikkailu alkaa.
Pääsankarimme muotokuva äitinsä tekemänä
Itse pidin taidetyylistä, hyvin minimalistisen väripaletin kanssa mennään ja nihilistisellä meiningillä. Ei mikään ihme että tämä on oikeasti hieman erilaisempi peli. Varmasti muitakin samankaltaisia pelejä on tehty, mutta enpä ole itse sattunut niitä pelaamaan. Itse kun tämän Vitalla pelasin läpi, niin hyvin nätti peli on ja kontrollit olivat hyvin sujuvat käsikonsolilla. En kyllä ymmärrä miksei tätä tehty heti Vitalle. Noh, ehkäpä se on syynä että tämähän tuli alunperin PS3:lle vuonna 2012 ja julkaistiin PS4:lle ja Vitalle vasta 2014.

Yksinkertainen pelata, yhdellä napilla hahmo nakkelee väripalloja joita ei kyllä kovin montaa väriä ole, musta mustetahra tai "väritön" vesipallo. Siinäpä ne taisi ollakkin. :D Toisella tatilla liikutaan ja toisella katsellaan maisemia. Yhdellä napilla hypätään ja turhana extrana huhuilu. Pelin läpäisyn jälkeen saa tosin joitakin lisälaitteita kuten "pyyhkimen" tai joku sellanen että omat musteläiskät saa häivytettyä pois. Sekä kiikarikiväärin, jolla ammutaan siis väripalloja jotka eivät lennä kaaressa.
Pelin tarina etenee kuin lastenkirjaa lukisi
Pelin tavoite on seurata joutsenta josta enimmäkseen nähdään vain keltakultaiset jalanjäljet jotka osoittavat suunnan mihinpäin pitäisi mennä. Matkalla pitää väripalloja heitellä välillä joka suuntaan, kaikki kun on välillä valkoista, joten pitää "maalata" reitti näkyviin. Ihan hauska idea. Vesipalloilla taasen ohjataan köynnösten kasvusuuntaa. Niitä pitkin voi kiipeillä. Muutapa jännää sitä ei sitten tehdäkkään, no joo ilmapalloja voi kerätä matkalla. Niillä saa ostaa noita extra juttuja mistä aiemmin mainitsin. 

Suosittelen lukijoita ottamaan tämän talteen, onhan tämä nyt PS+ jäsenille tämän kuun ilmainen. Ainakin käsikonsolilla ihan mukavaa ajanvietettä muutamaksi tunniksi.
 
Mikäs tästä meni? Olisko joutsen? Vaiko sorsa?!

Arvosana 7½/10

Hyvää

+ Pelattavuus
+ Graafinen ilme
+ Ihan hyvä tarina

Huonoa

- Liian helpot aivopähkinät
- Lyhyt
- Ei miellytä kaikkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti